Knivskarpe billeder af Samsung Galaxy S9 og S9+ lækket

Twitter-tipsteren OnLeaks har afsløret detaljerede 3D-billeder af den kommende Galaxy S9 og S9+. Her ses det, at kun den store Galaxy S9+ får dualkamera.

Knivskarpe billeder af Samsung Galaxy S9 og S9+ lækket

I løbet af foråret løfter Samsung traditionen tro sløret for næste generations topmodel, og heller ikke denne gang ser der ud til at være mange overraskelser tilbage, når de en gang præsenteres.

Den velkendte Twitter-tipster OnLeaks, også kendt Steve Hemmerstoffer, har nemlig endnu en gang løftet sløret for designet på kommende smartphones længe før tid. Helt præcist har han allieret sig med hjemmesiderne 91mobiles og MySmartPrice, hvor henholdsvis Galaxy S9 og Galaxy S9+ er blevet afsløret.

Læs også: Kilde: Samsung giver et smugkig på S9 til januar

Præcis som OnLeaks plejer at gøre er der tale om et større galleri af billeder samt en enkelt video, hvor man kan se de detaljerede 3D-renderinger af telefonerne fra enhver vinkel. Dermed får vi altså for første gang et fuldstændigt indblik i, hvordan de to kommende flagskibe fra Samsung kommer til at se ud.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9. Foto: 91mobiles.com

Samme genkendelige Samsung-design

Ved første øjekast ser begge modeller ud til at ligne dette års Galaxy S8 og S8+ en hel del. Der er altså tale om et relativt genkendeligt Samsung-design med en metalramme og en glasbagside. Og ikke overraskende er der fortsat de næsten kantløse Infinity-skærme at finde. En af de mere interessante oplysninger, som følger med de mange billeder og de i alt to videoer, er telefonerne skærmstørrelser og fysiske dimensioner.

Læs også: Rygte: Samsung Galaxy S9 lanceres sammen med ny DeX Pad

Den almindelige Galaxy S9 får en skærm på 5,65”, hvilket er 0,15” mindre end skærmen i Galaxy S8. Dimensionerne på telefonen er ifølge oplysningerne 147,6 x 68,7 x 8,4 mm, hvilket er 1,3 mm lavere, 0,6 mm bredere og 0,4 mm tyndere. Der vil altså ikke være de store forskelle at bemærke.

Også den større Galaxy S9+ bliver en tand mindre. Skærmen bliver nemlig 6,1” mod de 6,2” i den nuværende Galaxy S8+. De medfølgende dimensioner på 157,7 x 73,8 x 8,5 mm afslører derfor også, at Galaxy S9 bliver 1,8 mm lavere, men til gengæld 0,4 mm bredere og 0,3 mm tykkere. Igen vil der altså ikke være de helt store forskelle at finde i forhold til dette års S8-topmodeller.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9+. Foto: Mysmartprice.com

Kun Galaxy S9+ får dualkamera

De måske to største nyheder på designfronten skal formentlig findes på bagsiden af både Galaxy S9 og S9+.

Ikke før Galaxy Note 8, som blev lanceret i august måned, udstyrede Samsung en smartphone med et såkaldt dualkamera – altså to kamerasensorer på bagsiden. Og som den ikke så store overraskelse viser det sig, at Samsung nu også implementerer et lignende kamerasetup i Galaxy S-serien – og dog.

For ud fra det viste materiale er det kun den store Galaxy S9+, som bliver udstyret med et dualkamera – lidt a la Apples fremgangsmåde. Der er endnu ikke nogle detaljer ude om hvilke kamerasensorer Samsung kommer til at anvende, men fælles for begge mobiler er, at den lille LED-blitz nu er placeret til højre for sensoren/sensorerne.

Det skyldes nemlig, at Samsung har fundet en ny og noget bedre plads til fingeraftrykslæseren, som i Galaxy S8 og S8+ sidder netop til højre for kameraet. Det gør den ikke i Galaxy S9 og S9+, for her har Samsung i stedet fundet plads til den under kameraet, hvilket gør, at den både er centreret horisontalt og også er nemmere at nå.

Samsung Galaxy S9: Specifikationer

Sammen med de knivskarpe 3D-renderinger følger også en række specifikationer – dog kun på den lille Galaxy S9. Ifølge oplysningerne udstyres den med en Snapdragon 845 i nogle lande, mens den internationale variant får Samsungs seneste og tilsvarende Exynos 9810-processor. Dertil vil der være 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. Dertil er det også muligt, at S9+ kommer med 6 GB RAM og 128 GB lagerplads ligesom S8+.

Læs også: Mulige skitser af Samsung Galaxy S9 lækket

Af andre oplysninger kan det nævnes, at Samsung holder fast i den lille 3,5 mm port til tilslutning af headset og andet tilbehør med jackstik. Derfor behøver du heller ikke næste år at skulle have fat i en adapter som i efterhånden mange andre smartphones.