LG G4 officiel – Topmobil med læderstil

Valget står ikke længere kun mellem glas og metal når du shopper topmobil. LG nye G4-stjerne kommer nu med læderstue.

LG G4 officiel – Topmobil med læderstil

Sydkoreanske LG er ikke bange for at prøve nye ting ad. Man skal ikke skue længe i LG bagkatalog af G- og Flex-flagskibe for at se mange gode, men også mindre gode, idéer ført ud i livet. Ultrasmalle kanter med knapper på bagsiden, buede skærme, hyperskarpe displays, laserfokus og selvhelende plast er bare nogle af de mange koncepter LG har bragt til den brede forbruger.

Nu kommer altså fjerde generation, og LG forsøger sig denne gang med nye materialer, ny mekanik, nyt avanceret kamera og nye funktioner til at lokke køberne til.

Var det noget med en stykker læder-mobil med svang? Eller kan du lokkes af et ultra-lysfølsomt kamera? Føler du dig fristet, er LG G4 muligvis mobilen for dig.

LG G4

Specifikationer LG G4

Mål: 149 x 76,1 x 9,8 mm, 155 gram
Skærm: 5,5” quad HD, 538 PPI
Ydelse: Snapdragon 808 hexa-core, 2x 1,8 GHz + 4x 1,5 GHz, Adreno 418 grafik
Kamera: 16 MP, f/1,8 optik og 1/2,6” sensor , optisk billedstabilisering, 4K video, laserfokus, frontkamera 8 MP
Lager: 32GB + micro-SD, + 100GB Google Drive skylagring
Batteri: 3.000 mAh udskifteligt batteri
Netværk: 2G, 3G og 4G (Cat. 6 LTE)
Software: Android Lollipop 5.1 og LG UX 4.0
Øvrigt: Smart Notice og Bulletin, Quickshot
Pris: Ikke oplyst.

LG G4

Allerede ved første møde er familieligheden ikke til at fejl af. G4 arver nemlig mange træk fra LG’s forrige topmobiler som G3 og G Flex 2. Du genfinder et stort, buet 5,5 tommers quad-HD display der indtager frontpartiet, mens knapper, kamera og laserfokus sidder over kors på bagsiden.

LG G4 tager dog en mere kantet og muskuløs form end tidligere, et udtryk der understreges af nye materialer der beklæder bagsiden. Nu kan du få din mobil med læderbetræk eller den sædvanlige plastbagside.

Selve skærmen krummer svagt, hvilket sammen med den nydeligt teksturerede læder hiver G4 en tand op af luksusskalaen. Det klinger ikke hult når LG selv fremturer at denne mobil både er komfortabel og elegant. Det er en nydelig telefon.

Teknologien bag skærmen er en nyopfindelse fra LG, døbt ’Quantum Display’. Den nye skærmtype lover dybere og mere imponerende farver, som dem man kender i OLED-skærme. Første indtryk er såmænd også positivt, men kipper du skærmen bare lidt til siden, vil du hurtigt opleve at betragtningsvinklerne er smallere end hos mange konkurrenter.

Læs også vores test af forgængeren LG G3

LG G4

Et hybridkraftværk

I stedet for at satse på det allerkraftigste kraftværk, vender LG sig mod Snapdragon 808-chippen til at drive G4’eren frem. Fremfor at presse strømbudgettet med 8 forslugne kerner, får du derfor en hybrid-anordning der kombinerer to kraftige A57-kerner og 4 strømbesparende A53 kerner der klarer de små opgaver.

Hvorvidt den nye processor konsekvent vil få baghjul af de, på papiret, hurtigere 810-ekviperet mobiler, er dog ikke sikkert. Varmeproblemer med Snapdragon 810 processoren har betydet at frekvensen ofte måtte skrues ned i forhold til det teoretiske maksimum.

Samtidig sørger 64-bit support, Android Lollipop 5.1 og 3GB RAM for, at den vil kunne afvikle alt hvad Google Play Store måtte byde på.

Batteriet forbliver på 3.000 mAh som i LG G3, men den lidt mindre processor i sammenspil med en mere strømbesparende skærmteknologi, bør blive en mere strømeffektiv cocktail end tidligere. Og så er G4 den sidste topmobil på markedet med et udskifteligt batteri.

Videogennemgang af Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

LG G4

Mørkets hersker

Når lysene slukkes og mobilkameraerne febrilsk forsøger at hive brugbare fotos hjem, vil LG G4 tage over. Med en optik på f/1,8 bærer G4 på det mest lysstærke mobilobjektiv til dato. Samtidig er en forbedret optisk stabilisering bygget ind og sikrer at eventuelt koffeinrystende fingre ikke vil sløre dine fotos eller videoer.

Hvorvidt den vil brillere i mørke hvor Samsungs S6 og Apples iPhone 6 Plus regerer, må komme an på en test. Her lover LG, at G4 vil indsamle henholdsvis 11% og 40% mere lys end rivalerne.

I det mere taknemlige dagslys vil en øget opløsning på 16 megapixels betyde, at du både kan zoome, eller få alle detaljer med når du fotograferer. 4K-film understøttes også, hvilket vil give dine videoer mulighed er ekstra skud skarphed.

Kameraet er samtidig flankeret af en infrarød sensor, der analyserer motivet for at sikre perfekt eksponerede farver, mens en laserdiode rammer fokus på bare 0,26 sekunder.

Det er dog selfie-fotograferne der vil få flest med nye pixels: frontkameraet springer nemlig fra 2,1 til 8 megapixels. LG sørger samtidig for at krydre din selvportrætter med et nyt mode: ’Selfie Interval’ hvor flere selfies tages i rap og stykkes sammen til en kort filmstribe.

LG lover at G4 kameraet også vil glæde de mere avancerede fotoentusiaster. Her er muligheder for RAW-negativer og et væld af indstillinger lånt fra spejlrefleksverdenen såsom manuel ISO-, blænde- og lukkertids-indstillinger.

Kameraduel: Apple iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy S6 Edge

LG G4

Pris: ukendt

LG melder fortsat intet om prislejet for LG G4. Det forlyder fra flere uofficielle kilder at lædervarianten vil være dyrere prissat.

En talsperson fra LG Nordic, bekræfter dog overfor mobilsiden.dk, at LG G4 vil få dansk debut inden sommeren, og at nærmere prisinfo vil kommunikeres når vi nærmer os den danske debut.