LG lancerer Q8 i Europa: En kompakt og vandafvisende V20

LG er klar med den anden smartphone i den nye Q-serie kaldet LG Q2. Her får du hvad der mest af alt er en LG V20 mini, men med samme mekanik.

LG lancerer Q8 i Europa: En kompakt og vandafvisende V20

LG udvider allerede den helt nye Q-serie med det andet medlem: Den nye smartphone kaldet Q8, som er en mindre og mere håndterbar V20 fra sidste år.

Den nye serie fra LG består af smartphones, som henter nogle af de største nyheder fra tidligere topmodeller og kombinerer det i mindre designs, som er nemmere at betjene. Derfor ligner LG Q8 også mest af alt en kopi af sidste års topmodel fra efteråret, LG V20 – og den kunne måske derfor også lige så godt have heddet LG V20 mini.

Læs også: LG Q6: Ny prisvenlig mobil med aflangt FullVision Display

Udefra er den altså helt magen til med samme grå metalkonstruktion, hvor der også er samme ekstra OLED-skærmpanel at finde ovenover den almindelige IPS-skærm. Den store forskel mellem V20 og Q8 er, at skærmstørrelsen nu er recuderet fra 5,7” til 5,2” for at gøre den lettere at betjene.

“Q8 får meget af dens DNA fra tidligere V-smartphones, men er designet til enhåndsbetjening og nem bevægelighed,” siger Juno Cho, direktør i LG Electronics Mobile Communications Company.

Den mindre skærm betyder, at dimensionerne lyder på 148,9 x 71,9 x 7,9 mm, hvilket er 10,8 mm lavere og 6,2 mm smallere, mens der dog er føjet 0,3 mm til i tykkelsen.

Foto: LG

Trods den reducerede skærmstørrelse er opløsningen på 1.440 x 2.560 pixels vedholdt, og det er faktisk gennemgående for hele telefonens teknikblad. De to bagkameraer er nemlig helt identiske med dem, der er at finde i LG V20. Dermed får du en 8 megapixel vidvinklet sensor med et synsfelt på 135 grader og en f/2.4 blænde og en almindelig 16 megapixel sensor med en blænde på f/1.8. Foran sidder også samme kamera på 5 megapixel med en blænde på f/1.9 og et 78 grader bredt synsfelt.

Historien er den samme, når det gælder den øvrige mekanik. Ofte ses det, at der skrues ned for ydeevnen i mindre udgaver af topmodeller, men LG ser ikke ud til at have gået på kompromis med ydeevnen i Q8 i forhold til V20. Der sidder nemlig samme ottekernede Snapdragon 820-processor, som består af 4 Kryo-kerner, som snurrer med en hastighed på mellem 1,6 og 2,15 GHz.

Mængden af RAM er også den samme: 4 GB. Hvor V20 kunne købes med enten 32 eller 64 GB lagerplads, er Q8 dog kun mulig at få med 32 GB. Til gengæld er der fortsat mulighed for at udvide mængden af lagerplads med op til yderligere 2 TB via et microSD-kort.

Læs også: LG V20: Ny kraftfuld topmodel fyldt med lækkerier

LG Q8 byder også på flere af de andre ting, som gør V20 unik. Her får du samme mulighed for at lave Hi-Fi-lydoptagelser via telefonens to mikrofoner, som gemmes i 24-bit / 192 kHz i det tabsfrie FLAC-format. LG Q8 er, ligesom V20, udstyret med en Hi-Fi Quad DAC fra ESS Technology, som giver en lydoplevelse i høj kvalitet.

På et punkt adskiller Q8 sig dog fra V20 – og på den gode måde. LG V20 led nemlig under ikke at være vandafvisende med en IP67- eller IP68-certificering, selv om den havde en MIL-STD-810-certificering. Det er dog tilfældet med Q8, som er IP67-certificeret og dermed vandafvisende. Du kan altså sænke telefonen i ned til en meter dybt vand i op til 30 meter uden at der sker noget.

Det er endnu uvist, hvad LG Q8 kommer til at koste, men prisen vil formentlig ligge omkring eller under de 5.300, som den amerikanske pris på LG V20 nogenlunde svarede til i danske kroner før told og moms.

Det helt store spørgsmål er, om Q8 overhovedet kommer til salg i Danmark, for det var ikke tilfældet med V20. Der er dog som bekendt tale om en ny serie, så det er ikke utænkeligt, at Q8 og Q6 – en slags LG G6 mini – alligevel lander i de danske butikker. I hvert fald oplyser LG, at Q8 kan købes i de ’vigtigste lande’ i Europa fra næste måned.