Mario Kart Tour er årets mest downloadede spil til iPhone

Apple har offentliggjort listerne over de mest downloadede spil til iPhone og iPad. I år topper Mario Kart listen over gratisspil til iPhone, mens Minecraft fortsætter sin dominans blandt betalingsspil.

Mario Kart Tour er årets mest downloadede spil til iPhone

Apple har offentligjort årets toplister på iPhone og iPad. Listerne inkluderer både de mest populære gratis- og betalingsspil til begge platforme. Måske lidt overraskende ligger Nintendos Mario Kart Tour på førstepladsen blandt de gratis iPhone-spil.

Læs også: Google udfordrer Apples Arcade-spiltjeneste

Mario Kart Tour blev først lanceret i september, og har således ikke haft lige så lang tid til at akkumulere downloads, som mange af de andre spil på listen. Lige så imponerende er det, at Mario Kart overgår de ultrapopulære skydespil, Call of Duty: Mobile og Fortnite.

Call of Duty Mobile
Call of Duty: Mobile er blandt årets mest populære mobilspil – Activision og Tencent må dog se sig slået af Nintendo. Foto: Mobilsiden.dk

Apple afslører som sædvanligt ikke det specifikke antal downloads, så vi ved ikke præcist, hvor mange gange Mario Kart Tour er blevet hentet for at opnå første pladsen blandt de gratis spil. Vi ved dog, at Call of Duty: Mobile er blevet downloadet cirka 100 millioner gange, på tværs af Android og iOS, i den første uge af sin levetid alene – og det spil ligger altså helt nede på en fjerdeplads.

Top-10 gratis iPhone-spil

 1. Mario Kart Tour
 2. Color Bump 3D
 3. aquapark.io
 4. Call of Duty: Mobile
 5. BitLife – Life Simulator
 6. Polysphere – art of puzzle
 7. Wordscapes
 8. Fortnite
 9. Roller Splat!
 10. AMAZE!!

Top-10 betalte iPhone-spil

 1. Minecraft
 2. Heads Up!
 3. Plague Inc.
 4. Bloons TD 6
 5. Geometry Dash
 6. Rebel Inc.
 7. The Game of Life
 8. Stardew Valley
 9. Bloons TD 5
 10. Grand Theft Auto: San Andreas

Top-10 gratis iPad-spil

 1. Roblox
 2. aquapark.io
 3. Paper.io 2
 4. Color Bump 3D
 5. Magic Tiles 3: Piano Game
 6. Fortnite
 7. Polysphere – art of puzzle
 8. Wordscape
 9. Tiles Hop – EDM Rush
 10. Helix Jump

Top-10 betalte iPad-spil

 1. Minecraft
 2. Geometry Dash
 3. Bloons TD 6
 4. Plague Inc.
 5. Amazing Frog?
 6. Stardew Valley
 7. The Game of Life
 8. Heads Up!
 9. Terraria
 10. Bendy and the Ink Machine
Stardew Valley
Indiespillet, Stardew Valley, ligger overraskende godt med på årets top-10-lister.

Mange af titlerne går igen fra tidligere år. Eksempelvis Minecraft, der har har ligget blandt de mest downloadede betalingsspil i flere år. Dog er der enkelte overraskelser, som Stardew Valley, der i modsætning til indiegenren generelt er at finde på listen hos både iPhone og iPad.

Seneste nyt om temaet

Historien døde ikke med det samme. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 7/10/2019 vinklede vi sagen videre med en vinkel omkring Nu kan du spille Playstation 4 spil på din Android-telefon – Nyheden kan læses her. Tjek også seneste nyt om emnet her.