Motorola kan genoplive Moto Mods med ny Razr

Næste års foldbare telefon fra Motorola kan få både projektor, printer og stereohøjtalere.

Motorola kan genoplive Moto Mods med ny Razr

Motorolas Razr-telefoner har historisk set klaret sig ganske glimrende. Derfor var det heller ikke overraskende, at Motorola genoplivede det hedengangne brand i år, med deres version af en foldbar smartphone.

Læs også: Motorolas foldbare Razr kan nu forudbestilles

Teknologien bag foldbare skærme er forholdsvis ny og uprøvet, ovenikøbet er foldbare telefoner blandt de dyreste på markedet. Derfor er det også utænkeligt, at den nyligt lancerede, foldbare Razr bliver en lige så stor kommerciel succes som forgængerne. Det lader dog ikke til at bekymre Motorola, som allerede har en efterfølger i støbeskeen.

Motorola Razr Patentkoncept
Foto: Let’sGoDigital

Allerede tilbage i 2018 skulle Motorola have ansøgt om patent på designet af næste års Razr. Dengang foregik det ved den amerikanske pendant til patent- og varemærkestyrelsen, og nu er patentet også havnet hos WIPO, der holder styr på de globale patenter og varemærker.

Ifølge patentet, overvejer Motorola at genoplive de såkaldte Moto Mods ved at designe moduler til Razr 2020. Telefonen vil få et temmeligt iøjefaldende kamerahus(i mangel af bedre beskrivelse) på bagsiden. Det skal blandt andet bidrage til bedre greb om telefonen, men også være det sted, hvor Moto Mods kan sættes fast. Det betyder altså, at moduler som polaroidprinter og stereohøjtalere igen kan blive en mulighed.

Motorola Razr 2020 Koncept
Konceptbillede af Motorola Razr 2020. Foto: GSMArena

Også skærmteknologien er beskrevet i patentet. Her overvejer Motorola at bruge to separate displays, frem for en enkelt foldbar skærm, hvilket blandt andet vil hjælpe med at holde prisen nede. Derudover vil der være en skærm på ydersiden, til brug når telefonen er lukket.

Der bliver også snakket om at bruge samme foldbare design som Huawei Mate X og Samsung Galaxy Fold. Det betyder, at Motorola potentielt er på vej væk fra “klaptelefon”-designet.

Om og hvornår Motorola lancerer den næste Razr, kan vi kun gisne om. Et andet spørgsmål er, hvor meget telefonen kommer til at koste. For med en pris nord for 10.000 kroner, bliver det svært at overbevise forbrugerne om, at de også skal investere i de såkaldte Mods.