Motorola Moto G100 – den nye “flagship killer”?

Lynhurtig ydelse til billigere penge - lyder det bekendt? Mød den nye Motorola Moto G100, som har dét og meget mere end det at byde på.

Motorola Moto G100 – den nye “flagship killer”?

For nogle år siden så vi et andet smartphonemærke benytte frasen “flagship killer”. Med det blev der ment, at man her fik ydelse på niveau med en topmodel, men til langt færre penge. Meget er sket siden da, og den originale flagskibsdræber er ikke længere det samme som dengang. Men uden at benytte samme betegnelse, så virker det lidt som ideen bag Motorolas nye toptelefon i Moto-serien. Til en pris på kun 3.699 kroner, så ser Motorola Moto G100, på papiret, meget lovende ud.

Her kan du møde Motorola Moto G100, som du nok kan fornemme har vækket vores interesse.

Se også: De bedste telefoner fra Motorola

Billigere telefon, ydelse som topmodel

Lad os bare starte ud med noget af de mest interessante i G100; ydelsen. I denne telefon finder vi nemlig det nye Snapdragon 870-chipset. Godt nok er dette ikke topmodellen Snapdragon 888, men pas på med at undervurdere det. 870’eren svarer ydelsesmæssigt til sidste års absolut hurtigste chipset til Android-telefoner, Snapdragon 865+, som den dag i dag stadig er ekstremt hurtigt – og hurtigere end hvad man finder i mange nyere high-end telefoner.

Der er det mere rigtigt, at sammenligne ydelsen i Motorola Moto G100 med en topmodel, end telefoner fra dens reelle prisklasse, mellemklassetelefonerne. Og det giver altså nogle interessante muligheder. Fx vil spiloplevelsen på G100 være formidabel – og den vil selvfølgelig også være hurtig til dagligdagsopgaverne. Og her kommer andre stykker hardware i G100 også i spil.

Den store 6,7 tommer skærm er godt nok en LCD-skærm, men byder på 90 Hz-skærmopdateringsfrekvens og HDR10-certificering i et moderne 21:9-format. Desværre er der ikke blevet plads til stereohøjtalere i G100, men her er til gengæld 3,5 mm hovedtelefonstik samt plads til MicroSD-hukommelseskort.

Med 5.000 mAh batteri, så er der rigeligt til at holde både processor og den store skærm kørende i et godt stykke tid. Her lover Motorola tæt på to dages batteritid. Det nye Snapdragon 870-chipset kommer desuden med indbygget X55-modem, hvilket gør det muligt for den at hoppe på 5G-netværk i Danmark.

Med en IP52-certificering klarer G100 også en lille regnbyge og er også godt beskyttet mod støv.

Læs også: Nu er Motorola Moto G 5G Plus endnu billigere

Wow! Fem kameraer i Moto G100

Med tre kameraer på bagsiden og to på forsiden, så er der også lagt op til en god kameraoplevelse – og ikke mindst den perfekte gruppeselfie. På forsiden finder man nemlig en ultra vidvinkelsensor med en FOV på 118 grader, hvilket betyder at der er plads til hele familien på selfien.

På bagsiden sidder der tre sensorer; et hovedkamera på 64 megapixel med Quad Pixel-teknologi og et lavt blændetal på f/1,7. Her er dog ingen optisk stabilisering. Et ultra vidvinkelkamera på 16 megapixel med 117 grader FOV, som også kan benyttes til makrofotografi. Og til sidst en lille dybdesensor samt en laserautofokus.

Kameraet optager op til 6K-opløsning ved 30 fps eller 4K ved 60 fps. Faktisk kan Snapdragon 870 håndtere 8K-opløsning, men det sluger ekstremt meget lagerplads.

Moto G100 er klar til Ready For

Ready For er helt nyt i Motorola-telefoner og giver mange spændende muligheder. Med Ready For kan man slippe spil løs på TV’et, benytte telefonen som en desktop computer, ved at tilslutte ekstern skærm. Og der er mange andre spændende funktioner i Ready For. Kender du Samsung DeX, så er dette i samme stil, men med bedre spilmuligheder.

Læs også: Gaming på mobilen er enormt – slår alle andre platforme

Pris og tilgængelighed på Motorola Moto G100

Motorola Moto G100 kommer i Magic White og Magic Blue, der på magisk vis skifter farve, når enheden belyses fra forskellige vinkler. Motorola Moto G100 har fået en vejledende pris på 3.699 kroner og vil kunne købes fra den 9. april. Det varer ikke længe inden vi får den i hænderne, så vi kan fortælle jer hvad vi mener om den. Se frem til vores test af Motorola Moto G100.

Se også: De bedste Motorola-telefoner til prisen

Specifikationer på Motorola Moto G100
Skærm 6,7″ LCD, 90 Hz

21:9-format, HDR10, Fuld HD

Mål og vægt 168.38 x 73.97 x 9.69 millimeter

207  gram

Processor Snapdragon 870 7nm
Batteri 5.000 mAh

20 watt hur­tig­op­lad­ning

RAM 8 GB LPDDR5
Lagerplads 128 GB UFS 3.1

MicroSD-plads

Kamera 64 MP sensor, f/1,7 blænde.

16 MP sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,2 blænde, 117 graders synsfelt, makrokamera

2 MP dybdesensor

Laser autofokus

16 MP frontkamera, f/2,2 blænde og 1 mikrometer pixels

8 MP frontkamera med ultravidvinkel, 118 graders synsfelt

Software Android 11

My UX

Andet Dual SIM

5G-modem

WiFi 6

IP52-certificering

Vejledende pris på Moto G100 3.699 kroner

 

Efterfølgende nyt om temaet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. d. 1/3/2021 gik vi videre med temaet i et indlæg omkring Motorola vil lancere tre smartwatches med Wear OS i 2021 – Læs fortsættelsen her. De sidste nyheder om temaet finder du her.