Nokia 3, 5 og 6 får Android 8.0 Oreo inden 2018

HMD Global uddyber nu, at udrulningen af Android 8.0 Oreo til Nokia 3, Nokia 5 og Nokia 6 kommer til at ske inden udgangen af året.

Nokia 3, 5 og 6 får Android 8.0 Oreo inden 2018

Hvis du har en Nokia 3, 5 eller Nokia 6, kan du se frem til at modtage opdateringen til Android 8.0 Oreo – den nyeste Android-version – inden udgangen af 2017. Det bekræfter Mark Trundle, som er HMD Globals General Manager i Australien, New Zealand og Indonesien.

Læs også: Android 8.0 Oreo lige på trapperne til Nokia 8

Netop i Indonesien blev HMD Globals fire Nokia-smartphones med Android lanceret tidligere på ugen, og her fik det lokale medie GadgetGaul en snak med Mark Trundle fra HMD Global om udrulningen af Android 8.0 Oreo.

I en YouTube-video kunne han altså uddybe, at Nokia 3, Nokia 5 og Nokia 6 vil køre med den nyeste Android-software inden udgangen af året. Se videoen nedenfor.

Hidtil har HMD Global blot oplyst, hvilke telefoner der får opdateringen, men nu er der altså en mere konkret tidsperiode at forholde sig til.

Betaudgave af Android 8.0 Oreo til Nokia 8 lige på trapperne

Hvis du som ejer af den nye Nokia 8-topmodel studser over, at den ikke er blandt de nævnte, så bare rolig. Den ser nemlig ud til at få Android 8.0 Oreo tidligere end de tre øvrige Nokia-mobiler. Tidligere på måneden lagde HMD Globals produktchef, Juho Sarvikas, nemlig et billede ud på sin Twitter-profil, hvor han teaser for en betaudgave af Android 8.0 Oreo, der snart bliver udsendt til netop Nokia 8.

“Vi vil udgive det, når det er perfekt,” skrev han blandt andet i tweetet.

Der er altså lovende takster fra det tilbagevendte Nokia, som ledes af gamle Nokia-topfolk under det nye finske firma HMD Global. Det er usædvanligt, at en mobil som Nokia 3, der koster blot 1.199 kroner i Danmark, overhovedet opgraderes til en ny Android-version. At det så oven i købet kommer til at ske så hurtigt, som HMD Global lover, gør det blot endnu mere imponerende.

Læs også: HMD Global bekræfter: Alle vores Nokiaer får Oreo

Men nu skal det som bekendt også først ske. Mange Android-producenter har vanskeligheder ved at holde deadlines, når det kommer til udrulningen af Android-versioner, og derfor er de fleste også holdt helt op med at love, hvornår udrulningen til forskellige enheder sker. I år er dog lidt anderledes, da Google er gået sammen med langt de fleste Android-producenter om at få udsendt Android 8.0 Oreo hurtigere, end det har været tilfældet med tidligere versioner.

Da Google udgav Android 8.0 Oreo i sin færdige version for lidt over en måned siden, oplyste it-giganten følgende:

“Vi har også arbejdet tæt med vores partnere, og inden slutningen af året ventes hardwarepartnere inklusiv Essential, General Mobile, HMD, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, OnePlus, Samsung, Sharp og Sony at opgradere enheder til Android 8.0 Oreo”.