Nokia starter udrulningen af Android 10

Første telefon til at modtage det seneste Android-styresystem bliver Nokia 8.1.

Nokia starter udrulningen af Android 10

Siden HMD genoplivede det før så dominerende Nokia-brand, har producenten gjort sig bemærket ved, blandt andet, at være blandt de hurtigste og bedste til at opdatere deres smartphones. Både med styresystemer og sikkerhedsopdateringer.

Læs også: Disse 17 Nokia-telefoner får Android 10

Nu er Nokia endnu engang blandt de første til at rulle det seneste Android-styresystem ud, og faktisk er Nokia første producent, der ruller Android 10 ud til en telefon med Snapdragon 710.

nokia 8.1 karakter
Nokia 8.1 fik fem stjerner i vores test. Foto: Mobilsiden.dk

Nokia 8.1 bliver således første model fra den finske producent til at modtage Android 10, og som nævnt, den første telefon med Snapdragon 710-chipsettet til at modtage opdateringen.

“Vi har i HMD en softwareopdateringsforpligtelse, som vi altid leverer den bedste oplevelse til vores kunder – uanset hvilken Nokia-telefon de har. Vi lovede en hurtig udrulning af Android Oreo og Android Pie på tværs af vores portefølje, og nu forpligter vi os til samme hurtige udrulning af Android 10 til først Nokia 8.1 og i de kommende måneder til resten af vores produktudvalg”, siger Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global. Han fortsætter:

“Nokia 8.1 er samtidig den første Android-smartphone, der kører med Qualcomms Snapdragon 710 til at modtage OS-opdateringen. Vi er dermed først på markedet og sigter mod også at være de første til at udrulle Android 10 på tværs af andre chipsets og resten af porteføljen i starten af 2020.”

Nokia 8.1-brugere vil opleve en række nye funktioner med Android 10, herunder:

  • Gestus-navigation: Det er blevet nemmere at styre din Nokia smartphone med hurtigere og mere intuitiv betjening med fingerspidserne.
  • Smart-reply: Modtag endnu ”smartere” svar i dine beskeder, ikke kun med ordlyd men også handlinger.
  • Fortrolighedskontrol: Få mere kontrol over din personlige data på et og samme sted og kontrollér, hvornår din lokation bliver delt med dine apps – om det er altid, når i brug eller aldrig.
  • Fokusfunktion: Bloker for distraherende apps, når du har brug for at fokusere på det, der er vigtigt (kan allerede nu prøves i en beta-version).
  • Familie-link: Nu en del af indstillingerne for ”digitalt velvære”, der hjælper forældre med at opstille digitale grundregler for familien.