Nu skal Samsungs telefoner være smartere

Google har med deres nye Pixel 8-serie omfavnet AI. Med den kommende Galaxy S24-flagskibsserie fra Samsung vil den sydkoreanske producent følge trop og satse på AI.

Nu skal Samsungs telefoner være smartere

Med lanceringen af Google Pixel 8-telefonerne tog Google et stort skridt fremad, når det kommer til kunstig intelligens. Det har fået de andre Android-producenters telefoner til at blegne en anelse. Samsung er dog snart klar med et modsvar i form af de kommende Galaxy S24-telefoner.

Læs også: Seneste nyt om Android og iOS

Skal være smartere end Google

Samsungs helt store ambition er ifølge mediet Sammobile, at de nye Galaxy S24-telefoner skal være ”klogere” end de nye telefoner fra Google. Det er endnu uvist, hvordan Samsung vil opnå dette, men det skulle efter sigende være med stor inspiration fra, hvordan ChatGPT fungerer. På den måde skulle du med simple prompts kunne producere kreativt indhold på telefonen.

Læs også: Samsung Galaxy S24 ligner iPhone 15 på en prik

Bixby får nyt liv

Mens Apple har Siri og Google har Google Assistent, hedder Samsungs pendant Bixby.

Bixby har været kritiseret bredt for ikke at være nær så god som Google Assistent og Siri. Noget tyder dog på, at Bixby bliver mere brugbar i fremtiden. I hvert fald vil Samsung ifølge rygterne have stort fokus på at forbedre Bixby til Galaxy S24-serien. En ny, smart funktion skulle eksempelvis være tekst til billede-funktionen, som skal gøre det muligt med at danne billeder ud fra prompts.

Læs også: Rygte: Samsung går i Apples fodspor med Galaxy S24 Ultra

Nye processorer gør det muligt

Det er to nye processorer fra både Samsung selv og chipdesigneren Qualcomm, som skal gøre det muligt for Samsung at indfri deres ambitioner om at lave den ”smarteste telefon nogensinde”. En telefon, som altså også er smartere end de nyeste fra Google.

Især den netop annoncerede processor fra Qualcomm, der har fået navnet Snapdragon 8 Gen 3, skulle Samsung have store forhåbninger til. I Snapdragon 8 Gen 3 har Qualcomm nemlig stort fokus på AI, blandt andet hvad angår kamerafunktioner, ligesom som det er tilfældet med de nye Pixel 8-telefoner fra Google. Denne chip ventes at blive brugt i Samsung Galaxy S24 Ultra.

Der er blandede rygter om, hvorvidt Galaxy S24 og S24+ også kommer i varianter med Snapdragon 8 Gen 3. Samsung vil bruge sin egen Exynos 2400-chip i disse varianter, men det udelukker ikke, at de ikke også kommer med Qualcomms nyeste chip.

Samsung Galaxy S24-serien ventes præsenteres midt i januar, og salgsstart ventes at blive i februar.

Læs også: Apple og Samsungs mobilsalg i frit fald