Nu virker Exchange-konti i Gmail på alle Android-mobiler

En opdatering ruller ud til Gmail-appen til Android med officiel understøttelse af Microsoft Exchange-konti til synkronisering af mails og kalenderaftaler.

Nu virker Exchange-konti i Gmail på alle Android-mobiler

Hvis du foretrækker at bruge Gmail-appen til at administrere dine forskellige mailkonti, er der stor sandsynlighed for, at du har måtte bruge en anden app (f.eks. den medfølgende ”E-mail”-app) for at få din Microsoft Exchange-mailkonti til at virke på din Android-telefon.

Indtil i dag har det nemlig ikke været muligt at tilføje netop sådan en direkte fra Gmail-appen til Android, medmindre du har haft en Nexus-telefon, hvor det har været muligt.

I et opslag på Twitter skriver en Google-medarbejder, at en opdatering netop nu ruller ud til Gmail, så du nu kan samle din Exchange-mailkonto fra arbejde, studie eller en hvilken som helst anden sammenhæng med alle dine personlige konti fra eksempelvis Gmail og Outlook.

Læs også:  Nu samler Gmail alle dine indbakker i én

Du skal blot gå ind i Gmail, åbne sidemenuen fra venstre side, udvide området ved dine konti i toppen og trykke på ”Tilføj konto”. Her kan du nu vælge Exchange – ikke længere noget med at bøvle med besværlige opsætninger i Android-indstillingerne, som kan være meget forskellig fra hver producents tilpasning af Android-brugerfladen.

Opdateringen udrulles gradvist til flere og flere brugere i Play-butikken. Hvis du ikke kan vente, kan du ganske sikkert hente den nyeste udgave af Gmail fra Android Polices hjemmeside APK Mirror, som vil opgradere din eksisterende Gmail-app.

Hvis du bruger iOS, er der næppe samme behov for Exchange-understøttelse i Gmail, da du kan tilføje en sådan konti direkte i indstillingerne i iOS.