Nu viser HTC reklamer på dets Android-tastatur

HTC er kommet i modvind, efter producenten hen over weekenden er begyndt at vise reklamer ovenover tastaturet på dets Android-smartphones. Nu beklager HTC.

Nu viser HTC reklamer på dets Android-tastatur

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Reklamer kan være til at leve med, når man bruger et gratis produkt, men formentlig ikke, når man lige har investeret 5790 kroner i en spritny HTC U 11. Det er dog det, som ejerne af netop denne smartphone og mange andre modeller fra HTC må tage til takke med.

HTC er nemlig begyndt at vise reklamer på dets Android-tastatur, som medfølger som standardtastatur ud ad boksen. Da reklamerne er placeret ovenover bogstaverne – altså midt på skærmen – er de ikke kun utroligt synlige og generende, men kan også være nemme at komme til at trykke på vej en fejl.

Læs også: Nu kommer der reklamer i Messenger-app’en

Det er inde på hjemmesiden Reddit, hvor en svensk bruger delte et skærmbillede fra sin HTC-mobil. Her ses det, hvordan en bannerannonce fra Trivago er placeret ovenover tastaturet og dækker hele skærmens bredde. Det er dog langt fra et enestående tilfælde. Dusinvis af andre brugere melder ind, at de oplever det samme på deres HTC-mobil, og brugen af reklamer synes ikke at være begrænset til forskellige modeller eller varianter af HTC’s smartphones.

I netop HTC’s tilfælde er det ikke HTC selv, der har udviklet tastaturet. I stedet gør den taiwanesiske producent brug af det allerede eksisterende TouchPal-tastatur – dog i en udgave lavet specifikt til HTC kaldet TouchPal Keyboard for HTC. Det er derfor ikke utænkeligt, at annoncerne er blevet tilføjet i tastaturet uden at HTC har haft kendskab til det. At HTC så har overladet udviklingen af en så relativ vigtig del som tastaturet til en tredjepart, er så en anden snak.

HTC tastatur
Foto: Twitter.com (@meeeganmeow)

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

HTC: Vi beklager fejlen

Ikke desto mindre har HTC hurtigt været ude for at beklage fejlen og lover at rette op på det hurtigst muligt.

”På grund af en fejl har nogle HTC-kunder rapporteret, at de ser reklamer på deres telefoners tastatur. Det er på ingen måde den oplevelse, som vi ønskede at give, og vi arbejder på øjeblikkeligt at rette denne fejl og fjerne reklamerne så hurtigt som muligt,” oplyser producenten til flere udenlandske techsider. 

I mellemtiden er HTCs supprt på Twitter begyndt at guide brugere til, hvordan de kan slippe af med reklamerne. Den nylige opdatering, som er kommet til tastaturet, skal afinstalleres inde i telefonens indstillinger. Det gøres, ifølge HTC’s tweet, ved at gå ind i Indstillinger » Alle apps » Vælg appen ‘TouchPal‘ » Afinstaller opdateringer. Herefter bør du være fri for de uønskede reklamer hver gang du bringer tastaturet frem.

Har du set reklamer på din HTC-smartphone ved brug af det medfølgende TouchPal-tastatur, eller bruger du et andet tastatur? Skriv meget gerne i en kommentar nedenfor.

Seneste nyt om Mobiltelefoner