Ny Nokia smartphone på vej

Nokia genbruger navnet og tager en chance med skærmen på deres nye smartphone.

Ny Nokia smartphone på vej

Om nogle dage løfter HMD Global sløret for en ny smartphone i deres X-serie. Tirsdag erfarede GSM Arena, at den nye smartphone får navnet Nokia X6. Et navn som tidligere er båret af en Nokia med Symbian styresystemet. Dette er dog tilbage i 2009, hvilket i smartphone-universet må betegnes som fordums tid.

Nu er de første billeder blevet lækket i Kina og ud fra billederne kan man se, at Nokia har gjort brug af det omtalte “skærm hak”, for at gøre plads til højtaler og frontkamera i toppen. I bunden har man valgt ikke at føre skærmen helt ud til kanten. Højst sandsynligt for at gøre plads til Nokias logo i nederste højre hjørne.

Nokia X6 minder en del om Nokia 7 Plus, på trods af den nye opsætning af fronten

Læs også: Nu kan du købe Nokia 7 plus, 6 (2018) og 8 Sirocco i Danmark

På bagsiden ligner Nokia X6, til forveksling, den nyligt lancerede Nokia 7 Plus. Den har de samme kobberfarvede kanter og samme placering af dual kameraet. Den eneste synlige forskel på de to er, at X6 har LED blitzen placeret mellem kameraet og fingeraftrykslæseren, hvor Nokia 7 Plus har blitzen placeret til højre for kameraøen.

På trods af højtaler og frontkameraets placering, vil skærmen være solide 5,8″ og have en aspekt ratio på 19:9. Standard modellen bliver lanceret med MediaTeks Helio P60 chipset og 4GB RAM. Det forlyder at en lidt dyrere version kommer på markedet med Snapdragon 636 og 6GB RAM. Begge modeller vil fra fabrikken være udstyret med Android Oreo.