OnePlus Nord bliver lige så billig som OnePlus One

OnePlus er i fuld gang med at gøre klar til lanceringen af deres billigste mobiltelefon længe. OnePlus Nord ser nemlig ud til at blive prissat ligesom producentens første mobiltelefon.

OnePlus Nord bliver lige så billig som OnePlus One

Den er endnu ikke blevet omtalt af producenten endnu, men den er blevet rygtet meget længe. En telefon som først fik navnet OnePlus Z og derefter OnePlus Nord vi angiveligt snart være en realitet. Og hvorfor er den spændende? En billig pris på OnePlus Nord, som skulle blive prissat som OnePlus første mobil herhjemme.

OnePlus’, og ikke mindst andre Android-producenters, telefoner er steget voldsomt i pris de seneste år. Fra 2.099 kroner for en OnePlus One i 2014 til 5.400 kroner for OnePlus’ nyeste billigste telefon, den fremragende OnePlus 8, op til 7.899 kroner for den dyreste OnePlus 8 Pro. Men nu tyder det altså på, at den OnePlus næste mobiltelefon går “tilbage til rødderne”. Carl Pei, medstifter af den kinesiske smartphonevirksomhed, har slået dette op på Twitter:

“Det er længe siden”. Skriver han i opslaget, som samtidig viser et billede af OnePlus One. Læst mellem linjerne tyder det på, at OnePlus Nord bliver prissat tilsvarende den første OnePlus-telefon. Her startede prisen på 2.099 kroner for 16GB lagerplads, mens 64 GB kostede 2.399 kroner. Det er nok mere den sidstnævnte pris vi skal regne med, men det vil stadig være usandsynligt billigt. Og så er det billigere end Apples nyeste og billigste telefon, iPhone SE 2020.

Læs også: Pris og specifikationer lækket på OnePlus Nord

OnePlus Nord – vilde specifikationer til prisen

Kan man regne med ovenstående prissætning, så bliver OnePlus Nord altså lidt af en… “OnePlus killer”? Rygterne siger, at den vil byde på en 6,4 tommer AMOLED-skærm med 90Hz-skærmopdatering. Den kommer ikke med en high-end processor, men den udmærkede Snapdragon 765G, som vi har haft gode erfaringer med i vores Motorola Edge test.

Det nye chipset kommer desuden med 5G-modem, så den kunne blive den billigste 5G-telefon på markedet. Den kommer derudover med 8-12 GB RAM, mindst 128 GB lagerplads og et 4000 mAh batteri med 30W-hurtigopladning.

Kameraet ser heller ikke ud til at mangle noget. Her er der en 48 megapixel hovedsensor, ultra vidvinkel, makrokamera og måske en dybdesensor.

Lyder det fristende? Tror i OnePlus Nord bliver så billig?

Læs også: OnePlus Nord kan blive Androids svar på iPhone SE

Historien er ikke slut

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 9/6/2020 kørte vi artiklen Pris og specifikationer lækket på OnePlus Z – Forstættelsen i sagen kan læses her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om Oneplus..