Qualcomm dropper kopi af Apples Nød-SOS efter 10 måneder

Manglende interesse får Qualcomm til at droppe sin direkte konkurrent til iPhone-funktionen Nød-SOS via satellit allerede inden funktionen nåede at blive lanceret.

Qualcomm dropper kopi af Apples Nød-SOS efter 10 måneder

Tilbage i januar gik Qualcomm sammen med Iridium – en af de største udbydere af satellitforbindelser – om at skabe løsningen Snapdragon Satellite. Det skulle være en ny teknologi, der gør det muligt for Android-smartphones at kommunikere med satellitter i lavt kredsløb.

Dermed kan telefoner opnå internetadgang og dermed også få nødhjælp i hele verden og områder uden traditionel landfast mobildækning.

Læs også: Verdens første opkald via satellit gennemført med en almindelig telefon

Ingen mobilproducenter ønskede løsningen

10 måneder efter annonceringen dropper Qualcomm nu løsningen, oplyser Iridium i en pressemeddelelse. Det sker, allerede inden løsningen er blevet lanceret i én eneste Android-mobil.

Ifølge CNBC forklarer Qualcomm den meget tidlige aflivning af projektet med, at der ikke var den store interesse fra de forskellige mobilproducenter om at tage teknologien til sig.

Qualcomm siger, at de med success havde udviklet og demonstreret teknologien, men at telefonproducenterne ikke ville inkludere teknologien i deres enheder. Forklaringen ligger formentlig ikke kun i manglende interesse, men formentlig også manglende vilje til at betale eventuelle omkostninger, der er forbundet med at tilvælge løsningen.

Læs også: Samsung bekræfter satellitbeskeder: Kan komme med Galaxy S24

Arbejder på standardiseret løsning

Derfor har Qualcomm nu valgt at afslutte samarbejdet med Iridium, allerede inden det for alvor kom i gang. Ifølge Qualcomm er markedet på vej mod en standardbaseret løsning i stedet for en proprietær løsning som Qualcomm og Apples Nød-SOS via satellit. Derfor vil Qualcomm fokusere på en sådan løsning fremover i samarbejde med Iridium.

Matt Desch, der er direktør i Iridium, forklarer, at han er skuffet over, at projektet strandede. Han er dog stadig overbevist om, at satellitopkobling bliver en ting i fremtiden i forbrugerelektronik såsom smartphones.

Tjenesten skulle have konkurreret med Apples tjeneste til iPhone kaldet Nødopkald via satellit, som blev introduceret i iPhone 14-serien. Med den kan en iPhone-bruger kontakte alarmcentralen, når man er uden for mobil- og Wi-Fi-dækning.

Selvom Qualcomm har opgivet sine planer, arbejder andre selskaber som SpaceX videre med sine. Starlinks satellitkommunikationstjeneste bliver næste år i stand til at kommunikere direkte med 4G-kompatible smartphones. Med tiden vil selskabet derfor tilbyde satellitforbindelse i form af beskeder, opkald og tilmed data til telefoner uden behov for særlig hardware, som Starlink i dag kræver.

Læs også: Nyheder om teleselskaber og netværk