Rygte: Apple AirPods 2 får bedre batteritid og vandafvisende design

Apple arbejder på en eller flere nye udgaver af de populære trådløse AirPods-øretelefoner. Der er ifølge to kilder flere nyheder at se frem til.

Rygte: Apple AirPods 2 får bedre batteritid og vandafvisende design

Apples kompakte og trådløse øretelefoner, AirPods, har været en succes. Siden slutningen af 2016, hvor de blev lanceret, har de været en utroligt efterspurgt vare i Apples webshop.

Det har ikke kun givet Apple mod på at arbejde på et sæt hovedtelefoner, men også en efterfølger til de eksisterende AirPods.

Læs også: Apple AirPods – De mangler noget vigtigt [TEST]

AirPods 2, som de ventes at hedde, kommer ifølge analytikere fra den britiske finansgigant Barclays, med flere forbedringer, skriver hjemmesiden 9to5Mac.

Får vandafvisende design med støjreduktion

De nye AirPods, som ifølge Barclays først får debut i starten af 2019, kommer efter sigende med en form for støjreduktion. Grundet formfaktoren vil det ikke være aktiv støjreduktion, men ved brug af analoge metoder. Barclays oplyser også, at der vil være designændringer og andre forbedringer at finde i AirPods 2.

Barclays har dog en lidt broget historik hvad Apple-rygter angår. Ikke desto mindre kunne der godt se ud til at være noget om snakken, for flere af oplysningerne stemmer overens med dem, som finansmediet Bloomberg offentliggjorde for små tre uger siden.

Bloomberg mener dog at vide, at Apple arbejder på to udgaver af AirPods: en lille opgradering, som allerede bliver udgivet i år, og så en større opgradering, som kommer i 2019.

Mediet nævner intet om, at sidstnævnte udgave skulle få støjreduktion, men til gengæld skulle næste års øretelefoner blive vandafvisende. Det er altså nærliggende at tænke, at de ekstra tætte forseglinger og beskyttelse rundt omkring øretelefonerne er med til at holde udefrakommende støj ude og dermed give en form for støjreduktion – selv om det blot er en mulig sideeffekt af at gøre dem vandafvisende.

50 % mere strømbesparende chip

Et vandafvisende design, som giver støjreduktion, ser altså først ud til at komme i 2019, men senere i år skulle der komme den første efterfølger til AirPods. Nyhederne i denne udgave ventes at blive en opgraderet trådløs chip, formentlig chippen W2, som allerede er at finde i Apple Watch Series 3.

Den store nyhed i denne chip er, at den gør Wi-Fi- og Bluetooth 50 % mere strømbesparende. I teorien kan det altså betyde, at batteritiden på 18 timer kan blive forlænget til 27 timer.

Læs også: Apple AirPods er så godt som umulige at reparere

Med 2018-udgaven af AirPods, som har kodenavnet B288, vil det også være muligt at aktivere Siri ved blot at sige ”hej Siri” ligesom på iPhones. Så slipper du for at skulle aktivere assistenten ved at trykke på hovedtelefonen. 2019-udgaven vil også få samme nyheder som 2018-modellen ifølge Bloomberg.

Lige nu er der altså lidt usikkerhed om, hvorvidt vi får et nyt ur at se i 2018 eller først i 2019, og Bloomberg oplyser også, at Apples planer kan ændre sig, og at nyhederne kan blive forsinkede.