Rygte: De nye iPhones får navnene iPhone X, 8 og 8 Plus

Twitter-tipsteren evleaks og en hollandsk hjemmeside har hørt i krogene, at Apples tre kommende iPhones får navnene iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

Rygte: De nye iPhones får navnene iPhone X, 8 og 8 Plus

Med kun lidt over en uge til lanceringen af Apples tre kommende iPhones begynder der omsider at dukke rygter op om, hvad Apple mon vælger at gøre i forhold til navngivningen. Netop navnene er et af de områder, der stadig er stor mystik omkring.

Læs også: Apple bekræfter: iPhone 8 afsløres den 12. september

Nu ser det dog ud til, at de får de første indikationer på et af navnene. Twitter-tipsteren evleaks har nemlig meldt sig på banen og delt sit bud på, hvad Apple kalder den særlige iPhone, som bliver lanceret med en 5,8” stor OLED-skærm. Der er altså tale om den model, der i techpressen hidtil er gået under navnet iPhone 8, selv om det er ret sandsynligt, at Apple finder på et andet navn.

Og ganske rigtigt, for hvis vi skal tro på de oplysninger, som Evan Blass har delt i tweet, så får den navnet iPhone X. Tanken bag dette navn er naturligvis, at Apple i år markerer 10 års iPhone-jubilæum, og derfor skal X’et læses som det, der i det romerske talsystem svarer til et 10-tal. I Mobilsidens afstemning omkring navnet på den kommende iPhone troede kun 15,67 % af læserne på, at den får navnet iPhone X, mens næsten en tredjedel troede mere på iPhone 8 og en anden tredjedel på iPhone Pro.

Det stemmer alt sammen overens med et rygte, som den hollandske side iCulture har delt. Ifølge sidens kilder skulle den nemlig også få navnet iPhone X. Hertil oplyser hjemmesiden, at X’et skal udtales ’10’. Det skulle være en kilde fra et globalt teleselskab, der har delt oplysningerne med hjemmesiden, og kilden har tidligere vist sig være korrekt omkring et tidligere rygte om iPad Pro på 10,5″.

Læs også: Rygte: iPhone 8 får langsom trådløs opladning

Twitter-tipsteren oplyser også i tweetet, at han endnu ikke har noget bud på, hvad Apple kalder de to øvrige iPhones, som i langt højere grad kommer til at ligne de hidtidige iPhones. Det har den hollandske hjemmeside til gengæld. Her lyder det, at de to mere normale iPhones får navnene iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Det giver mening, når man tænker på, at de får et nyt design med glasbagside og metalramme. Dermed er der formentlig tale om en for stor designopgradering til at Apple vil kalde dem for 7s og 7s Plus.

Forudbestilling den 15. september. Lancering den 22.

Apples har allerede afsløret, at de nye iPhones bliver præsenteret ved en event den 12. september, men de øvrige datoer holder it-giganten tæt på kroppen. evleaks’ tweet er dog tætpakket med informationer, for han har nemlig også fundet plads til at oplyse, at Apple efter sigende skulle åbne for muligheden for at forudbestille de nye iPhones fredag den 15. september – altså efter tre dage. Herefter skulle salget blive skudt i gang allerede fredag den 22. september.

Det er præcis samme to datoer, som kilden har oplyst til den hollandske hjemmeside. Holland skulle være blandt de lande, som får de nye iPhones som en del af første bølge, og det bør altså også være tilfældet i Danmark.

Med tanke på, at Apple ventede to dage efter afsløringen af iPhone 7 og 7 Plus med at åbne op for forudbestillingerne fredag den 9. september 2016 og startede salget ugen efter fredag den 16. september kunne de to datoer sagtens vise sig at være de rigtige datoer.