Rygte: iPhone 7 får et 14 % større batteri på 1.960 mAh

Apple giver ifølge et nyt rygte den kommende iPhone 7 et 14 % større batteri, der gemmer på 1.960 mAh i stedet for 1.715 i den nuværende iPhone 6s.

Rygte: iPhone 7 får et 14 % større batteri på 1.960 mAh

Apple er mester i mange ting med dets iPhones, men den californiske producent kan dog ikke prale over at gemme en synderlig stor batterikapacitet i telefonerne.

Faktisk har Apples iPhones nogle af de suverænt mindste batterier, men takket være det godt optimerede iOS kan der alligevel opnås en fortræffelig standbytid.

Læs også: Knivskarpe billeder af iPhone 7 og iPhone 7 Plus/Pro lækket

Apple har længe vægtet et så tyndt design som muligt højere end en høj batterikapacitet, men i år sker der en ændring. Modsat sidste år, hvor batteriet i iPhone 6s skrumpede i forhold til iPhone 6, forøger Apple i år batteriets kapacitet gevaldigt.

I hvert fald hvis det står til den velkendte Twitter-bruger OnLeaks, som i et tweet skriver, at batteriets kapacitet forøges fra den meget lille kapacitet på 1.715 mAh i iPhone 6s til en noget større kapacitet på 1.960 mAh.

Selv om det er en fornuftig stigning på 14 %, er der stadig tale om en ganske lille kapacitet i forhold til konkurrenternes topmodeller, der typisk ligger omkring de 3.000 mAh – men Apple har som bekendt ry for at kunne få en gange lang driftstid ud af meget lidt.

Oplysningerne om den nye batterikapacitet kommer ifølge Onleaks fra en kilde, der er ’temmelig pålidelig’ – godt nok ikke 100 %, men tæt på, lyder det i ovenstående tweet.

Læs også: Ny tegning: iPhone 7 bliver tykkere end iPhone 6s

Hvad angår tykkelsen på iPhone 7, er der nogen forvirring. I flere udenlandske medier nævnes der med til historien, at forøgelsen af batteriet sker trods en reduktion af tykkelsen.

Ifølge Phone Arena bliver iPhone 7 1 mm tyndere (7 mm), mens Apple Insider henviser et til rygte tilbage i september måned sidste år, der går på, at den angiveligt bliver den tyndeste iPhone til dato med en tykkelse på omkring 6-6,5 mm. Modsat blev en tegning lækket i maj måned, hvori det lyder, at iPhone 7 bliver 1 mm tykkere.

Uanset om iPhone 7 bliver en smule tyndere eller tykkere, vil en forøgelse af batteriets kapacitet dog være en kærkommen ændring, så du – når telefonen lanceres i september – kan spille det strømslugende Pokémon Go i lidt længere tid, hvis du skulle være faldet for spillets enorme hype.