Rygte: Nokia gør smartphone-comeback næste år

Nokia vil være klar med en ny smartphone i slutningen af næste år så snart de kan slippe fri af sin Microsoft-kontrakt.

Rygte: Nokia gør smartphone-comeback næste år

Smartphones med Nokia-logoet på er ikke helt forsvundne endnu. I slutningen af 2016 vil firmaet vende stærkt tilbage med en smartphone, efter en kontrakt med Microsoft udløber.

Nokia undervurderede sine konkurrenter og har deraf lidt en sej kamp om at være blandt de store spillere på markedet.

Siden salget af mobildivisionen til Microsoft i slutningen af 2013 har finske Nokia været bundet af en konktrakt, der ikke tillader dem at producere Nokia-smartphones gennem hele 2015 og som også forbyder dem i at licensere Nokia-brandet til brug i telefoner frem til tredje kvartal af 2016.

Læs også: Nokia køber Alcatel-Lucent

Siden salget af mobildivisionen til Microsoft har Nokia kun ført to produkter på markedet: Z Launcher til Android-produkter og den seneste Nokia N1-tablet med Android, idet kontrakten ikke omfatter tablets.

De to produkter er dog ikke alt, du kommer til at se fra den svækkede gigant. To hemmelige kilder beretter til mediet re/code om, at Nokia har store planer så snart de er fri fra Microsoft-kontrakten i tredje kvartal af 2015.

Læs også: Nokia N1: Stil med finsk finish [WEB-TV]

Tidligere direktør i Nokia, Richard Kerris, fortæller også: “De har en masse spændende ting under udvikling. Det gjorde mig helt overbevist om, at Nokia er et firma, der ikke forsvinder” med en afsluttende bemærkning om, at folk vil blive blæst helt væk, hvis nogle af de ting, Nokia havde gang i under hans tid, kommer på markedet.

Bliver forklædt som Nokia-produkter

På trods af disse forlydender om et Nokia-comeback skal du ikke forvente dig en kæmpe produktion af nye smartphones i slutningen af 2016. Ifølge re/code har Nokia ingen planer om at få gang i den store produktionslinje igen, idet den er solgt til Microsoft.

Læs også: Nokia N1-tablet møder kæmpe efterspørgsel

I stedet vælger Nokia at lægge al fokus på udvikling og design af sine kommende produkter og vil så licensere dem til andre firmaer, som kommer til at stå for både produktion, salg og distribution – præcis som det er tilfældet med Nokia N1-tabletten.

Det vil skrue gevaldigt ned for Nokias omkostninger, men fratager dem til gengæld også en stor del af kontrollen over produkterne.

Hvis du går med et stort ønske om at se Nokia-logoet på din næste smartphone, tegner det sig altså godt, selv om der stadig går halvandets års tid, før det kan blive en realitet.

Efterfølgende nyt i sagen

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. mobilsiden fulgte op på sagen. 10/4/2015 fulgte redaktionen op med en ny vinkel på Dell frigiver spændende design: Venue 10 7000Klik her for artiklen.. Se også seneste nyt om tematikken her.