Rygte: OnePlus 5 får 8 GB RAM og højere skærmopløsning

Flere specifikationer på OnePlus' kommende topmodel er blevet lækket. Blandt andet ventes den at få hele 8 GB RAM og en højere skærmopløsning.

Rygte: OnePlus 5 får 8 GB RAM og højere skærmopløsning

Rygterne om den næste OnePlus-topmodel begynder stille og roligt at vise sig. Nu lyder det nemlig fra den kinesiske hjemmeside PCPOP, at OnePlus får et ganske potent maskinrum.

Den næste topmodel ventes at få navnet OnePlus 5, da nummeret 4 anses som et et uheldigt nummer i Kina, fordi det næsten udtales som ordet ”død”. Derfor laver OnePlus angiveligt en Samsung og Microsoft og springer et nummer over.

Læs også: Lækket foto: Se OnePlus 3T i nyt spejlblankt design

Ifølge hjemmesidens oplysninger bliver OnePlus 5 udstyret med hele 8 GB RAM, hvilket er dobbelt så meget som de fleste af de seneste topmodeller som Samsung Galaxy S8 og LG G6. Dermed bliver OnePlus 5 blandt de første mobiler med 8 GB RAM, ligesom OnePlus 3 også var blandt de første med 6 GB RAM.

En ikke så overraskende nyhed i OnePlus 5 bliver Qualcomms Snapdragon 835-processor, som er den oplagte opgradering i forhold til Snapdragon 821-processoren, som sidder i OnePlus 3T. Den nyeste processor giver 27 % øget ydelse samtidig med at den bruger 40 % mindre strøm. Det lavere strømforbrug er måske ikke så dårlig en ting, for batteriets kapacitet bliver kun på 3.000 mAh ifølge oplysningerne.

En af de større ændringer, som angiveligt kommer til at ske i OnePlus 5, er en højere skærmopløsning. OnePlus har konsekvent holdt ved en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels, men i år menes producenten at tage skiftet til en WQHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels. Rundt om skærmen vil der være smallere kanter end i nuværende OnePlus-smartphones – lidt i stil med de nye designs man kan finde i Samsung Galaxy S8 og LG G6.

Sidst, men ikke mindst, er en mulig pris også blevet afsløret. OnePlus 5 ventes at koste lige under $500, hvor OnePlus 3T til sammenligning fik en amerikansk pris på $439. Forvent ikke en afsløring af topmodellen før sensommeren.