Rygte: OnePlus 5T får OLED-skærm fra Samsung

Efter de mange problemer med OLED-skærmen fra LG i Google Pixel 2 XL antyder OnePlus' grundlægger, at OnePlus 5 får en problemfri Samsung-skærm.

Rygte: OnePlus 5T får OLED-skærm fra Samsung

OnePlus 5T ser ud til at blive udstyret med en OLED-skærm fra Samsung frem for eksempelvis LG. I hvert fald hvis man tolker lidt på det tweet, som OnePlus’ grundlægger, Pete Lau, delte i fredags.

Læs også: Nye billeder viser Oppo R11s – og dermed også OnePlus 5T

I tweetet lovpriser han ikke kun OLED-skærmteknologien, men i særdeleshed Samsungs skærme, som er den producent, der ifølge grundlæggeren er bedst til lave OnePlus’ OLED-skærme – dem som OnePlus selv markedsfører som ’Optic AMOLED’.

I tweetet lyder det: ”OLED hjælper os med at lave tyndere enheder og bedre skærmoplevelser. Samsungs skærmteknologi er lige nu den bedste til Optic AMOLED”.

Godt nok nævner Pete Lau på intet tidspunkt OnePlus 5T eller refererer direkte til den, men tweetet kommer i en periode, hvor OnePlus er på vej med en OnePlus 5T. Med tweetet forsøger OnePlus formentlig også at drille Google lidt, efter ejere og anmeldere af Googles Pixel 2 XL i de forgangne uger har oplevet store problemer med den LG-producerede OLED-skærm i telefonen.

Læs også: OnePlus 5T spec-læk: Bedre kamera, større skærm og batteri

Med tanke på, at OnePlus 5T angiveligt er lige om hjørnet, kunne dette tweet meget vel ses som en indikation på, at den får en OLED-skærm fra Samsung. Med tweetet, som OnePlus’ medstifter Carl Pei også har retweetet, kunne OnePlus altså godt se ud til at understrege, at der ikke vil være samme problemer at finde i OnePlus 5T som i Google Pixel 2 XL.

OnePlus har dog også selv haft problemer med Samsung-skærmen i den nuværende topmodel, OnePlus 5. Det er dog ikke umiddelbart Samsungs skyld på samme måde, som manglende kvalitetskontrol af LG’s OLED-skærme har ført til problemer i Pixel 2 XL.

OnePlus valgte nemlig at montere skærmen i OnePlus 5 på hovedet, så nogle brugere oplevede en såkaldt ’jelly-effekt’. Effekten opstod ved scrolling i form af en forsinkelse på nogle områder af skærmens pixels. De fleste ejere af OnePlus 5 har dog ikke bemærket til effekten, og sammenlignet med de mange problemer, som Pixel 2 XL døjer med, må det siges at være i småtingsafdelingen.

Den kommer på mange måder til at minde om OnePlus 5 fra i sommer, men skærmen bliver 6” stor og dækker det meste af fronten. Derfor rykker fingeraftrykslæseren også om på bagsiden.

OnePlus 5T: Bedre kamera, større skærm og batteri

OnePlus 5T ventes at blive afsløret den 16. november. Processoren bliver den samme Snapdragon 835 som i OnePlus 5, og den vil også fortsat komme i to forskellige varianter: 6 GB RAM og 64 GB lagerplads samt 8 GB RAM og 128 GB lagerplads.

Ud over skærmen, som ventes at blive 6″ stor og få et endnu mere aflangt 18:9-format, llyder rygter, at de to bagkameraer skulle blive opgraderet fra 16 til 20 megapixel. Blænden i den primære sensor ventes også at blive reduceret fra f/1.7 til f/1.6. Batteriet bliver 5 % større (3.450 mAh), og softwaren ventes at blive Android 8.0 Oreo.

Læs også: OnePlus 5T salgsmateriale lækket

Designmæssigt vil OnePlus 5T ligne OnePlus 5 på bagsiden, men der vil være små ændringer i rammen. Toppen og bunden bliver lidt fladere, men grundlæggende vil den minde meget om OnePlus 5. Du kan se flere billeder af Oppo R11s her, som OnePlus 5T ventes at blive baseret på.