Rygte: Samsung Galaxy S11+ får kamera på 108 megapixels

Derudover forlyder det også, at det kommende flagskib får Time of Flight-linse og 5x optisk zoom.

Rygte: Samsung Galaxy S11+ får kamera på 108 megapixels

Vi er kun et par måneder fra den ventede lancering af Samsungs næste flagskibsserie, Galaxy S11. Det betyder også, at vi begynder at se flere og flere rygter omkring de kommende topmodeller.

Læs også: Så store batterier får Samsungs Galaxy S11-serie

Denne gang omhandler rygterne Samsung Galaxy S11+. Nærmere bestemt, hvilket kamerasetup telefonen ventes at få. En af de mere troværdige “tipsters” på nettet mener at vide, at det kommende flagskib får et kamera på hele 108 megapixels.

Som I kan se herover, er der tale om Twitter-profilen, Ice Universe, der er kendt for at levere nogenlunde korrekt information om kommende Samsung enheder. Ice Universe skriver, at Galaxy S11+ får en ultravidvinkellinse, en hovedlinse og en en periskoplinse med 5x optisk zoom – det er de tre linser, som ses på billedet.

Der er lidt større usikkerhed om, hvilke linser der gemmer sig på højre side af kameraøen. Her forventer Ice Universe at se en såkaldt Time of Flight-linse og en blitz.

Læs også: Ups: Samsung har alligevel ikke solgt 1 mio. Galaxy Fold

I et andet Tweet kommer Twitter-profilen lidt ind på det tekniske omkring hovedlinsen. Den skulle eftersigende være på 108 megapixels, med 9-til-1 Bayer-teknologi. Uden at gå alt for meget ned i teknikken betyder det, at den faktiske output fra kameraet bliver 12 megapixels. Kort fortalt fungerer det således, at 9 pixels bliver samlet til én større pixel – altså 108 divideret med 9, hvilket giver 12. Det giver en pixelstørrelse på 2,4 μm, hvilket er det største vi har set på en smartphone hidtil. Processen hedder “pixel binning”, og bliver i praksis brugt til blandt andet at forbedre billedkvaliteten ved lav belysning, samt at mindske støjen i billederne.

Hvordan de 108 megapixels ellers kan udnyttes, afhænger meget af softwaren i telefonen. Et eksempel er, at på telefoner med 48 megapixels, der har quad-Bayer-teknologi(4 gange i stedet for 9 gange), er den reelle billedkvalitet også 12 megapixels. Via indstillingerne kan man så skifte mellem eksempelvis 48 og 12 megapixels. Ved 48 megapixels mister man bare funktioner som vidvinkel, zoom og nattilstand. Man får med andre ord det rå billede som sensoren ser.