Salget af LG G5 er kun det halve af det forventede

Topmodellen LG G5 har ikke solgt godt. Faktisk ser salget ud til at være så sløvt, at der kun er langet halvdelen af det ventede antal over disken.

Salget af LG G5 er kun det halve af det forventede

Selv om LG G5 med muligheden for at skifte moduler ud fra bunden ser lovende ud på papiret, har det ikke fået forbrugerne til at svinge dankortet og bruge 4-5.000 kroner på telefonen.

Ifølge analyseinstituttet Digitimes forventede LG selv tidligere på året et samlet salg i 2016 på 12 mio. eksemplarer, men virkeligheden tegner til at blive en noget anden. Efter telefonen kom i butikkerne den 15. april, er der kun blevet solgt 2,5 mio. eksemplarer i 2. kvartal – noget lavere end de 3-3,5 mio. forventede solgte enheder.

Læs også: Skuffende salg af LG G5 fører til fyringer af topchefer

Derfor forventes LG nu at sænke det samlede antal solgte smartphones i årets 2. kvartal fra 16,5 mio. til 15 mio. smartphones. Samtidig er forventningen, at LG offentliggør et tab i 2. kvartal på 128-130 mia. sydkoreanske won svarende til 752-764 mio. kroner. I forhold til 1. kvartal er LG godt i gang med at reducere tabet, da den sydkoreanske producent for tre måneder siden meldte om et tab på hele 1,18 mia. kroner.

Allerede i sidste uge kunne LG melde ud, at topmodellen G5 havde skuffet, og at producenten som følge heraf lavede store omstruktureringer i virksomheden. Flere højtstående chefer blev fyret, mens der blev indsat et såkaldt projektkontor (PMO), der skal få producenten på rette kurs igen.

Læs også: HTC kæmper med at få solgt 1 mio. HTC 10-smartphones i år

Også HTC døjer med lignende problemer. Heller ikke dennes topmodel, HTC 10, sælger godt, men her i den helt anden ende af skalaen. Det forlyder nemlig, at HTC har problemer med at få solgt blot 1 mio. eksemplarer af dette års topmodel i løbet af hele 2016.