Salgsæske til Samsung Galaxy S9 afslører specifikationerne

Et spionfoto viser et lille udsnit af salgsæsken til den kommende Samsung Galaxy S9. Dermed er flere af specifikationerne på topmodellen afsløret.

Salgsæske til Samsung Galaxy S9 afslører specifikationerne

Afsløringen af Samsung Galaxy S9 og S9+ nærmer sig så småt, og som altid bliver der lækket oplysninger og billeder længe før tid. Nu ser det ud til, at vi har fået første kig på salgsæsken til den lille af de to næste Samsung-flagskibe, Galaxy S9.

Læs også: Knivskarpe billeder af Samsung Galaxy S9 og S9+ lækket

Den vietnamesiske hjemmeside Netnews har offentliggjort et billede af salgsæsken, hvor der ses en række af specifikationer på Galaxy S9. Ud fra disse specifikationer bliver vi væsentligt klogere på, hvad Samsung vil introducere af nyheder i topmodellen, for på salgsæskerne har Samsung nemlig for vane kun at nævne de væsentligste specifikationer.

Samsung Galaxy S9
Her ses det fulde billede, hvor specifikationerne på Galaxy S9 angiveligt er vist på salgsæsken. Foto: Reddit.com (minhvn)

Samme skærm, men helt nyt kamera

Af specifikationerne på salgsæsken fremgår det, at Samsung Galaxy S9 får en 5,8” stor skærm, men på grund af de runde hjørner måler den teknisk set kun 5,6” fra hjørne til hjørne. Det er præcis samme to skærmstørrelser, som Samsung angav i specifikationerne på forgængeren, Galaxy S8. På den nye salgsæske ses det også, at den får en QuadHD+ sAMOLED-skærm – altså en Super AMOLED-skærm med en opløsning på 1.440 x 2.960 pixels. Skærmen ser med andre ord ud til at være uændret i forhold til forgængeren.

Læs også: Samsung bekræfter Galaxy S9 præsentation til MWC

Dernæst viser salgsæsken specifikationerne på kameraet, og her kommer der til at ske store ændringer. Galaxy S9 får nemlig ’Super Speed Dual Pixel’-teknologi, som må formodes at være en forbedret udgave af den eksisterende Dual Pixel-teknologi, hvor alle pixels har fotodioder, som bruges til endnu hurtigere at stille skarpt på objekter og autofokusere. Denne teknologi vil Samsung formentlig bruge til at lave en fokuseffekt ligesom i andre telefoner med dualkameraer.

Der er dog den detalje, at Samsung Galaxy S9 ikke får et dualkamera, men derimod kun har én sensor. Dermed vil løsningen formentlig være ligesom Googles, hvor Dual Pixel-teknologien anvendes til at skelne forgrund fra baggrund og dermed sløre baggrunden.

Den ene sensor, som Samsung Galaxy S9 ifølge specifikationerne får, bliver fortsat på 12 megapixel, men med en justerbar blænde. Blænden kan skifte mellem f/1.5 og f/2.4 alt efter lysforhold. Hvis lysforholdene derfor er i orden, kan kameraet automatisk skifte til en blænde på f/2.4, hvilket giver en mindre skarphedsdybde. Dermed får man billeder, hvor dele af billedet kan være sløret, eksempelvis noget af forgrunden.

Samsung har i december allerede lanceret en smartphone med denne kamerasensor. Det er den $1.500 dyre W2018-fliptelefon, som eksklusivt kan fås i Kina. Ovenfor ses det, hvordan sensoren kan skifte blændeværdi. Samme funktionalitet ventes Galaxy S9 altså at få.

Læs også: Samsung Galaxy S9 benchmark-ydelse lækket

Samsung Galaxy S9 kommer også med ’super slow-mo’, hvilket må formodes at være muligheden for i et splitsekund at optage slowmotionvideo med hele 1.000 billeder i sekundet. Det samme er flere af Sonys topmodeller allerede i stand til, så det er bestemt ikke usandsynligt. Og netop denne funktion florerede som et rygte forud for lanceringen af sidste års Galaxy S8.

Salgsæsken afslører også, at Samsung Galaxy S9 får stereohøjttalere, som er kalibreret af AKG. Hvor højttalerne placeres, vides det endnu ikke.

Til sidst oplyses en række specifikationer, som ser ud til at være magten til Galaxy S8: IP68-certificering, 64 GB lagerplads, 4 GB RAM, irisscanner, trådløs opladning og in ear-øretelefoner fra AKG.

Viser billedet den ægte vare?

Ifølge det vietnamesiske medie stammer billedet fra en kilde, men det er ikke muligt at bekræfte, hvor billedet er fra og derfor om det er ægte. Det er dog meget sandsynligt, at billedet er taget fra en vietnamesisk underleverandør eller en fabrik, da omkring halvdelen af Samsungs mobiler bliver produceret i netop Vietnam.

På billedet ses da også, at vedkommende, som holder salgsæsken, har et par handsker på, hvilket kunne tyde på, at det er et spionfoto fra fabrikken. Det taler også for billedets ægthed, at det grafiske design og teksten fuldstændig ligner det, vi kender fra salgsæsken til Galaxy S8 og S8+.

Læs også: Avis: Samsung Galaxy S9 og S9+ afsløres den 27. februar

Umiddelbart virker oplysningerne på billedet også til at være meget realistiske, bl.a. taget i betragtning at Samsung for nyligt lancerede den kinesiske klaptelefon med et kamera præcis med samme specifikationer som det, der er beskrevet på æsken. At bagkameraet skulle få en blænde på f/1.5 stemmer også overens med specifikationer, som blev delt på Twitter i sidste uge.

Derudover stemmer oplysningerne også godt overens med de renderinger, som Twitter-tipsteren OnLeaks kunne afsløre for en måneds tid siden. Her fremgik det, at kun den store Galaxy S9+ får dualkamera, og der er ganske rigtigt intet dualkamera at finde på denne Galaxy S9.

NB: Artiklen er blevet opdateret med nye oplysninger om, hvor det lækkede billede stammer fra.