Samsung Galaxy Gear har Vivino præinstalleret

Den nye håndledsgadget Galaxy Gear fra Samung har den danske vin-applikation præinstalleret i en speciel version.

Samsung Galaxy Gear har Vivino præinstalleret

Samsung præsenterede i går deres ventede Galaxy Gear, som de ikke selv kalder et smartwatch, men en håndledsgadget der øger friheden. Det længe ventede Galaxy Gear har endda et ”dansk islæt” over sig i form af, at vin-applikationen Vivino er præinstalleret i en særlig version, som i al hemmelighed er blevet udviklet specielt til Samsung.

 – Samsung Galaxy Gear – det nye smartwatch er præsenteret

Galaxy Gear kommer med otte præinstallerede applikationer, hvoraf at danske Vivino altså er en af dem.

 – ”Jeg tror Samsung godt kunne se det sexede i at man kan tage et billede af en vin med sit ur, og så med det samme læse alt om den, lige der på sit håndled. Det er lidt noget lir, men det er i sidste ende også praktisk og værdifuldt for brugeren,” siger Theis Søndergaard, COO og medstifter af Vivino.

James Bond lignende arbejdsmetoder

Et telefonopkald fra Sydkorea betød en periode, som både var anderledes, spændende og skør for Vivino.

 – ”Vi gik straks i fuld James Bond mode – bogstavelig talt: Noget at det første vi gjorde var at købe tre billeder af James Bond og de blev hængt op på væggen i det hemmelige kontor vi etablerede til projektet. Både fordi det var sjovt, men også for at minde os om at vi skulle holde mund omkring det. Og så er sådan et smartwatch bare noget der minder lidt om hvad Q kunne finde på at give til James Bond,” siger Theis Søndergaard.

Betingelserne for udviklingen af applikationen var ikke så ligetil. Vivino skulle have en særlig version af applikationen udviklet på kun to måneder – og i al hemmelighed. Derfor var det også kun en lille gruppe medarbejdere, som blev indviet i hemmeligheden – der arbejdede fra et kontor der var lejet til formålet.

Da pakken fra Samsung i Korea ankom med en prototype af uret skulle dette også opbevares i et pengeskab og måtte ikke forlade Vivinos kontor.

 – ”Det var utrolig svært, for Samsung ændrede konstant i deres underliggende styresystem på uret. Det som virkede i går, virkede pludselig ikke længere næste dag. De var tydeligvis stadig selv i gang med at udvikle på uret, så det var bare om at følge med,” siger Theis Søndergaard.

Men projektet lykkedes og det er nu en realitet at Vivino er en del af Galaxy Gear.