Samsung Galaxy S24 FE: Rygter, specifikationer og pris

Den ventede "value for money"-mobil Samsung Galaxy S24 FE forventes lanceret snart. Her er de seneste rygter og lækkede specifikationer.

Samsung Galaxy S24 FE: Rygter, specifikationer og pris

Mest mobiltelefon for pengene? Så plejer der at være fuld valuta for pengene i Samsungs FE-serie. Nu er en ny version på vej, som er baseret på Galaxy S24-serien.

Se også: Test af mobiltelefoner fra Samsung

Specifikationer på Samsung Galaxy S24 FE

Samsung er angiveligt på trapperne med lancering de deres næste FE-mobil, der står for “Fan Edition”. I FE-modellerne er der fokus på levere specifikationer tæt på topmodeller med kompromisser, som muliggør en lavere pris.

Galaxy S24 FE ser lovende ud, hvis man skal tro de lækkede specifikationer. Angiveligt vil Galaxy S24 FE have en større skærm, der matcher Galaxy S24+ på 6,7 tommer. Den vil have en Dynamic AMOLED 2x-skærm med Full HD+-opløsning og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.

Enheden vil efter sigende blive drevet af et Exynos 2400e-chipsæt, der er en underclocket udgave af 2400-chippen i Galaxy S24 og Galaxy S24+. Basismodellen vil have 8 GB RAM og 128 GB lagerplads.

Tidligere i år opgraderede Samsung med hele syv års opdateringer til udvalgte telefoner. Det er dog ikke klart, om S24 FE vil få Android OS-opdateringer i fire eller syv år.

Galaxy S24 FE forventes at have den samme tredobbelte kameraopsætning som sin forgænger. Den vil have et 50MP primært bagkamera, et 12MP ultrawide-kamera og et 8MP telefoto-kamera med 3x optisk zoom. Den vil fortsat bruge det 10MP selfie-kamera, der blev set på Galaxy S23 FE.

Telefonen kan være drevet af et 4.500 mAh eller 4.600 mAh batteri. Den vil sandsynligvis understøtte 25W hurtigopladning, 15W trådløs opladning og 4,5W omvendt trådløs opladning.

Den kan også have en fingeraftrykslæser på skærmen, stereohøjttalere og en IP68-klassificering for støv- og vandmodstand. Designetmæssigt vil den angiveligt ligne Galaxy S23 FE til forveksling.

Se også: Test af Samsung Galaxy S24

Hvad vil Galaxy S24 FE koste?

Ifølge de seneste rygter vil Galaxy S24 FE blive dyrere end dens forgænger, der blev lanceret med en vejledende pris fra 5.499 kr. Dens europæiske pris vil ifølge rygterne være 100 euro højere. Så en pris omkring 6.000 kr. eller lidt mere er i ikke usandsynlig.

Problemet er dog, at en Galaxy S24 lige nu koster fra 5.000 kr. og en Galaxy S24+ fra 6.000 kr. Det tyder dog på, at Samsungs telefoner lanceres til en relativ høj pris, hvorefter prisen blot få uger efter falder voldsomt. Derfor forventer vi, at Galaxy S24 FE meget hurtigt vil blive meget billigere.

Galaxy S24+ kostede ved lanceringen 8.999 kr., men kostede blot en måned efter 7.300 kr. Der kan altså være mange penge at spare, hvis man er bare lidt tålmodig.

Et godt råd er derfor, at vente med at købe en Galaxy S24 FE til mindst en månedstid efter lanceringen.

Se også: Sammenlign priser på Samsung-telefoner