Samsung Galaxy S24 og S24+ bliver langsommere end S24 Ultra

Samsung udstyrer kun Galaxy S24 Ultra med den nye Snapdragon 8 Gen 3-chip. Galaxy S24 og S24+ må nøjes med den langsommere Exynos 2400-chip.

Samsung Galaxy S24 og S24+ bliver langsommere end S24 Ultra

Dette års Galaxy S23-flagskibsserie fra Samsung har været udstyret med den lynhurtige Snapdragon 8 Gen 2-chip fra Qualcomm. Det gav en identisk ydeevne på tværs af alle S23-modellerne.

Tidligere har det ellers været Samsungs egenudviklede Exynos-chipsæt, som har været benyttet på vores breddegrader. Det har givet lidt ringere ydeevne i forhold til de Samsung-telefoner, der er solgt i eksempelvis USA. Samsungs Exynos-chips har historisk ikke leveret nær så høj ydeevne som Qualcomms Snapdragon-chips.

Nu tyder noget på, at vi igen skal til at vænne os til Samsung-topmodeller med Exynos-chips. Den sydkoreanske producent har nemlig planer om igen at anvende egne chips i de kommende Galaxy S24-smartphones.

Læs også: Seneste nyt om mobiltelefoner

Qualcomm vil sidde på det meste af markedsandelen

Cristiano Amon, der er direktør i Qualcomm, bekræftede i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets seneste regnskab, at Qualcomm vil sidde på det meste af markedsandelen, når det gælder forsyningen af chips til den kommende Galaxy S24-serie.

Den nyeste Snapdragon 8 Gen 3-chip, som Qualcomm designer, vil blive anvendt i den ypperste smartphone, Galaxy S24 Ultra. Og da Ultra-modellen er den bedst sælgende variant, vil Qualcomm stå for en stor del af processorerne til Galaxy S24-serien. Den nye chip har fokus på høj ydeevne og AI og yder bedre end Apple A17 Bionic Pro-chip i iPhone 15 Pro.

De to billigere billigere S24-modeller – altså Galaxy S24 og S24+ – vil med al sandsynlighed komme med Samsungs nye Exynos 2400-processor, som Samsung præsenterede i starten af oktober.

Smart sparetrick for Samsung

En af de primære årsager til, at Samsung vil anvende Exynos-chippen igen, er, at det kan spare producenten for penge. Det er trods alt billigere at anvende en chip, som man selv har udviklet, end at købe den udefra.

Ulempen er bare, at Exynos har ry for at være en langsommere chip end Qualcomms Snapdragon-chipsets. I Samsung Galaxy S22-serien, som var den seneste, der benyttede Exynos, var Snapdragon-chippen op til 30 procent hurtigere end Exynos-chippen. Det skyldtes dog hovedsageligt en forskel i grafikydeevnen.

Så markant ladere forskellen dog ikke til at være denne gang. Tidlige benchmarktest peger på, at forskellen mellem de to chipsets ikke bliver markant. Exynos 2400 lader til at have omkring 4 til 8 procent lavere ydeevne, alt efter om man måler en enkelt processorkerne eller alle processorkerners ydeevne.

Læs også: Qualcomms nye Snapdragon 8 Gen 3-chip overgår Apple A17 Pro