Qualcomms nye Snapdragon 8 Gen 3-chip overgår Apple A17 Pro

Den amerikanske chipdesigner Qualcomm er nu klar med den nye smartphonechip Snapdragon 8 Gen 3. Her er fuld fokus på høj ydeevne og AI.

Qualcomms nye Snapdragon 8 Gen 3-chip overgår Apple A17 Pro

På det netop afholdte Snapdragon Summit-event lancerede Qualcomm selskabets nyeste processor til smartphones. Som en efterfølger til sidste års flagskibschip har den, ikke så overraskende, fået navnet Snapdragon 8 Gen 3.

Den nye processor er igen i år baseret på en 4 nanometer fremstillingsproces og er fremstillet af verdens første chiproducent TSMC. Den nye Snapdragon 8 Gen 3 hører til i Snapdragon 8-serien fra Qualcomm, som blandt andet har været motoren i den seneste Galaxy S23-modelserie fra Samsung. Qualcomms bedste chips har også været at finde i en lang række andre telefoner, herunder OnePlus 11 og den nye OnePlus Open.

Læs også: Seneste nyt om mobilteknologi og telebranchen

Fokus på kunstig intelligens

Et af de helt store fokuspunkter i Snapdragon 8 Gen 3 er AI – bedre kendt som kunstig intelligens.

Ifølge Qualcomm vil den nye processor være banebrydende inden for AI på mobilplatforme og tilbyde brugerne mulighed for at skabe unikt indhold direkte på telefonen.

Chris Patrick, der er Senior vicedirektør hos Qualcomm, sagde ved lanceringen: “Denne platform åbner op for en ny æra af generativ AI, som giver brugerne mulighed for at skabe unikt indhold, hjælp med produktivitet og andre banebrydende scenarier”.

Snapdragon 8 Gen 3 er lynende hurtig

Ikke overraskende er der med den nye Snapdragon-processor tale om en ekstremt hurtig og højtydende processor. Mediet notebookcheck.net har testet en referencetelefon med den nye processor. Resultatet er ganske imponerende.

Foto: notebookcheck.net

Når man måler en enkelt processorkernes ydeevne, er Apples A17 Pro-chip, som er motoren i den nye iPhone 15 Pro-serie, hurtigere. Billedet ændrer sig dog hurtigt, når alle kerner bliver taget i brug. Her er den nye processor fra Qualcomm nemlig i front. Faktisk er den nye Snapdragon 8 Gen 3 op til 57 procent hurtigere end forgængeren Snapdragon 8 Gen 2.

Disse telefoner får Snapdragon 8 Gen 3

Det store spørgsmål, som du måske sidder tilbage med, går nok på, hvilke telefoner der får Snapdragon 8 Gen 3.

Der er endnu ikke lanceret nogle telefoner med den nye processor, men rygterne går på, at OnePlus 12 og den kommende Galaxy S24-serie vil blive solgt med den nye processor indbygget. Den første telefon med den nye flagskibschip lader dog til at blive Xiaomi 14, som er lige på trapperne.

Ifølge Qualcomm vil kommende telefoner fra blandt andet ASUS, Redmi og Sony også få den nye processor.

Læs også: OnePlus 12 løser problemerne med OnePlus 11