Samsung Galaxy S7 kan komme med dets eget 3D Touch

Samsung vil gøre Apple kunsten efter og implementere en teknologi i den næste Galaxy S7 kaldet ClearForce, der fungerer i stil med Apples 3D Touch.

Samsung Galaxy S7 kan komme med dets eget 3D Touch

Den nye 3D Touch-teknologi, som Apple benytter i iPhone 6s og 6s Plus til at registrere, hvor hårdt der trykkes på skærmen og derfra udføre særlige handlinger, har fået mange roser med på vejen i anmeldelser verden over.

Det er måske derfor heller ikke så mystisk, at Samsung angiveligt vil benytte sig af samme, smarte funktionalitet, men baseret på en anden teknologi. Ifølge et rygte fra en kinesisk bruger, som også har afsløret tidligere rygter om Galaxy S7, bliver den næste Galaxy S7 fra Samsung udstyret med den såkaldte ClearForce-teknologi fra Synaptics.

Læs også: Huawei Mate S – Ny topmodel

Netop denne teknologi er blevet lanceret for blot en uge siden, ligesom også Huawei Mate S i luksusudgaven blev offentliggjort som den første smartphone med en ”force touch”-teknologi – også fra Synaptics.

Nogle af de muligheder, som Synaptics’ ClearForce giver, er at du kan scrolle ned ad eksempelvis oversigten med dine e-mails, og ved at holde fingeren nede i stedet for at slippe den, fortsætter du med en kontinuerlig rulning, indtil du slipper skærmen.

Når du browser på nettet, kan du eksempelvis lægge mere pres på et billede, hvor det automatisk bliver markeret og giver dig yderligere handlinger, eksempelvis mulighed for at kopiere eller dele det. ClearForce gør det også nemmere at betjene en stor telefon med én hånd. Et eksempel er inde i kameraet, hvor du zoomer ved at lave en swipe-bevægelse op, og for at tage billedet lægger du blot lidt yderligere tryk på skærmen.

Læs også: Derfor er den nye iPhone 6S så tung

Problemet bliver, som med iOS, at få udviklere til at understøtte dette, og for Samsung kan det formentlig blive en noget større opgave end hvis der på et senere tidspunkt integreres officiel understøttelse for teknologien af Google.