Samsung Galaxy S8 og S8+ skuffer fælt i torturtest

Vælg ikke Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ for holdbarheden. Topmodellerne gennemgår nemlig SquareTrades store torturtest med det hidtil dårligste resultat.

Samsung Galaxy S8 og S8+ skuffer fælt i torturtest

Samsung Galaxy S8 og den større Galaxy S8+ kom knap på gaden i USA, før de første eksemplarer blev udsat for den ene torturtest efter den anden i videnskabens navn – og en af firmaerne, som står bag disse, er forsikringsselskabet SquareTrade.

Sandwichen af glas og metal i Samsungs nye topmodeller er ganske vist holdbar i bøjetests, men droptests er en helt anden sag. Det sarte ydre klarer sig nemlig ganske dårligt i den velkendte torturtest fra forsikringsselskabet. Her gennemgås otte forskellige test, hvilket udmunder i en pointscore mellem 0 til 100. Jo højere resultat, desto større chance for, at telefonerne går i stykker.

Læs også: Nokias comeback-smartphone brillerer i torturtest

Samsung Galaxy S8 ender med et resultat på 76 ud af 100 mulige point, hvor Galaxy S8+ ender en tand højere på 77 point. Begge resultater ligger i området ”medium-høj risiko”, hvilket vil sige, at der ikke skal særlig meget til, før du ender med en flækket skærm eller bagside. Bedømmelsen begrunder SquareTrade med nedenstående observationer, som du også kan se i videoen herunder.

Sådan forløb testen

Fra 183 centimeters højde falder telefonerne ned på fliser, og her ender begge modeller med flækket glas langs alle fire sider – som de første smartphones, som forsikringsselskabet har testet gennem årene. Samsung Galaxy S8 scorer her 70 point – Galaxy S8+ 80 point. Det samme gør sig gældende med et fald, hvor de lander på bagsiden. Her får begge telefoner 70 point. I et tredje fald, hvor telefonerne lander på siden, får Galaxy S8 75 point og Galaxy S8+ 60 point.

Begge telefoner får også en 60 sekunder lang tur i en torturkasse, der mest af alt minder om en firkantet tørretumbler. Her ryger glasset af begge telefoner, og bagsiden flækkes yderligere i et spindelvæv-lignende mønster. Hele 90 point til Samsung Galaxy S8 og 60 til Galaxy S8+.

Læs også: Samsung Galaxy S8 er hundedyr at fremstille

Herefter går turen til et 30 minutter langt ophold i vand, hvor IP68-certificeringen gør et godt stykke arbejde. Der er ingen synlige skader på telefonerne – kun dæmpet og forvrænget lyd fra højttaleren. Her scorer begge telefoner 30 point.

Samsung Galaxy S8 får 60 point for muligheden for at reparere telefonen, mens Galaxy S8+ får 65 point. SquareTrade bemærker, at batteriet er svært at udskifte og fjerne, og de to lag af glas gør det heller ikke nemt at komme ind til det. Forseglingen hele vejen rundt om samlingerne, som gør telefonerne vandbestandige, bliver også ødelagt af reparationen.

Ovenstående test vises i videoen, men forsikringsselskabet har også udført en bøjetest, hvor Samsung Galaxy S8 klarer sig bedst med 60 point efterfulgt af Galaxy S8+ med 70 point. De to telefoner får endvidere også ganske forskellige karakterer hvad angår materialerne. Samsung Galaxy S8 får 55 point, mens Galaxy S8+ får hele 85.

Læs også: Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+: Næsten perfekt [TEST]

Samlet set betyder det altså, at Samsung Galaxy S8 og S8+ med henholdsvis 76 og 77 point klarer sig dårligere end tidligere testede smartphones. Til sammenligning scorede Samsung Galaxy S7 sidste år 50 point og Galaxy S7 edge 60 point, hvilket er præcis samme karakterer, som iPhone 7 og iPhone 7 Plus fik.

Ingen telefon, som SquareTrade har testet tidligere, har derfor klaret testen dårligere end Samsungs to nye topmodeller. Noget kunne altså tyde på, at det er en særdeles god idé at bruge en hundredekrone eller to på et cover til topmodellerne, når de kan købes i de danske butikker fra fredag den 28. april i denne uge.

Samsung Galaxy S8 SquareTrade
Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ imponerede ikke i SquareTrades test.