Samsung løfter sløret for næste års Galaxy A-serie

Dette års Galaxy A-serie bød blandt andet på et roterende kamera. I næste uge er Samsung klar til at løfte sløret for næste års Galaxy A-Serie.

Samsung løfter sløret for næste års Galaxy A-serie

Samsungs Galaxy A-serie har altid været en interessant størrelse. Telefonerne har aldrig helt matchet flagskibsserierne, Galaxy S og Galaxy Note, men alligevel budt på spændende funktioner og meget for pengene.

Læs også: Samsung endelig klar med Android 10

I år har vi blandt andet set Samsung Galaxy A80, der byder på det roterbare pop-up-kamera. Telefonen kan i skrivende stund købes til cirka 3.500 kroner, hvilket igen understreger den høje værdi, man får for sine penge, når man køber en telefon fra Galaxy A-serien.

Nu har Samsung besluttet, at næste års Galaxy A-modeller er klar til at blive afsløret – eller… i det mindste et par af dem. Samsungs vietnamesiske afdeling har via deres YouTube-kanal offentliggjort en reklame for 2020-versionerne af Galaxy A.

Reklamen foregår selvfølgelig på vietnamesisk, hvilket ingen hos Mobilsiden forstår. Vi forstår dog alligevel, at datoen for afsløringen er den 12. december, altså om ni dage. Hvorvidt der bliver sagt noget om telefonerne i reklamen, det aner vi ikke. Vi ved derimod, at der i sidste måned blev lækket billeder af Samsung Galaxy A51 og Samsung Galaxy A71, som meget vel kunne blive afsløret den 12. december.

Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A51. Foto: OnLeaks

Hvis vi starter med Galaxy A51, der efter alt at dømme er en efterfølger til dette års Galaxy A50, så skulle telefonen angiveligt komme med Samsungs Exynos 9611-chipset og 4 GB RAM. Derudover siger rygterne, at skærmen bliver på 6,5 tommer, med et punch-hole i toppen – ligesom vi har set det på Galaxy Note10-serien.

Læs også: Test: Samsung Galaxy A50 – A for anbefalelsesværdig

Frontkameraet vil bestå af en enkelt linse på 32 MP, mens bagkameraet bliver af en lidt anden støbning. En rektangulær kameraø kommer til at huse hele fire linser og en LED-blitz. Ifølge rygterne, så vil den 48 MP-hovedlinse få følgeskab af en 12 MP ultravidvinkellinse, en 12 MP telefotolinse og en 5 MP dybdesensor.

Ikke dårligt for en telefon, hvis forgænger er solidt plantet i mellemklassen.

Samsung Galaxy A71
Samsung Galaxy A71 – der er tydeligvis ikke nogen nævneværdig forskel i designet på de to telefoner. Foto: OnLeaks

Kigger vi på Samsung Galaxy A71, så er der ikke meget på ydersiden, der skiller den fra Galaxy A51. Skærmen er næsten identisk – dog 0,2 tommer større på A71 – og kameraøen på de to telefoner ligner hinanden på en prik.

Under overfladen er der dog en smule forskel. Galaxy A71 kommer efter sigende med Snapdragon 675- chipsettet og 8 GB RAM, hvilket betyder en opgradering i forhold til Galaxy A51.

Frontkameraet bliver angiveligt ens for de to modeller, mens bagkameraet kun har en enkelt linse til forskel. Hvor Samsung Galaxy A51 har en 5 MP dybdesensor, vil Samsung Galaxy A71 have en såkaldt Time of Flight-sensor, eller ToF-sensor.

Det bliver spændende at se, hvordan Samsung vælger at prissætte de to mellemklassetelefoner, der begge har fordele og ulemper, og som begge ser ud til at henvende sig til de mere kreative brugere med behov for et godt kamera.