Sony regner med bedste salg af Xperia i årevis

Sony satser på, at de i år - for første gang i mange år - indkasserer et overskud for Xperia-smartphone-delen af forretningen.

Sony regner med bedste salg af Xperia i årevis

I flere år har salget af Sonys Xperia-telefoner ikke genereret et overskud, hvorfor selskabet i de seneste kvartaler har omstruktureret ved at reducere driften og sænke omkostningerne. Nu ser det endelig ud til, at bestræbelserne lønner sig.

Sony meddelte fornyligt, at de har sendt 800.000 Xperia-smartphones afsted i årets andet kvartal.

Læs også: Sony Mobile bliver ét med producentens TV- og kameraafdeling

Salget af Xperia fordoblet i første kvartal

Selskabet forventer, at de kan offentliggøre den første årlige fortjeneste i fire år, når de i april 2021 kan offentliggøre regnskabsåret 2020 (april 2020 – marts 2021) og de økonomiske resultater. Flotte årsresultater vil især være imponerende i betragtning af COVID-19 og dens påvirkning på efterspørgslen over hele verden. Endnu mere imponerende er det, at Xperia-forsendelser er fordoblet kvartal for kvartal fra Q1 2020. Sony har ikke løftet sløret for, hvor stort overskuddet forventes at blive.

Se også: Sammenlign priser på Sony-telefoner

Sony Xperia 1 II
Den flotte og dyre Sony Xperia 1 II. Men det er de billigere telefoner Sony tjener penge på.

Til gengæld tyder det på, at Sony forbereder sig på, at smartphones i lav- og mellemprisniveauet bliver mere eftertragtede end high end-modellerne. Ifølge Sony forventer de, at denne overgang i efterspørgslen kun er midlertidig, og at deres flagskibsmodeller vil blive mere populære med tiden. Dog forventes billigere Xperia-enheder at udgøre en større andel af salget i 2020 og 2021.

Læs også: Test af Sony Xperia 1 II

Emnet følges op

Der blev pustet nyt liv i tematikken. Lasse Olsen fandt det relevant at følge op på temaet. 13/8/2020 gik vi videre og publicerede en artikel der omhandler Xiaomi lancerer Mi 10 Ultra med vildt kamera og lynhurtig opladning – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..