Specifikationer på HTCs anden Nexus-smartphone afsløret

Specifikationer på den anden og større Nexus-topmodel fra HTC kaldet Marlin er blevet afsløret kun en uge efter den mindre Sailfish-model.

Specifikationer på HTCs anden Nexus-smartphone afsløret

Det er i år taiwanesiske HTC, der for tredje gang får æren af at producere, ikke kun én, men denne gang to forskellige Nexus-smartphones.

Læs også: To Nexus-smartphones fra HTC på vej: Nexus M1 og S1

I sidste uge blev de fleste specifikationer på den mindste 5” model med dæknavnet Sailfish afsløret af hjemmesiden Android Police. Nu, en uge efter, kan selvsamme hjemmeside løfte sløret for specifikationerne på den større model, der går under navnet Marlin – begge traditionen tro navngivet efter fisk.

Nexus-smartphone fra HTC (Marlin)
  • Processor: Quad-core fra Qualcomm (ukendt model)
  • Skærm: 5,5″ QHD (1.440 x 2.560 pixels) AMOLED
  • Kamera: 12 megapixel foran, 8 megapixel bagpå
  • Lagerplads: 32/128 GB
  • RAM: 4 GB
  • Batteri: 3.450 mAh
  • Andet: USB-C-port, Bluetooth 4.2, højttalere i bunden, fingeraftrykslæser bagpå

Som de allerførste lækkede oplysninger pegede på, får denne større Nexus-smartphone en skærm på 5,5”, som er af AMOLED-typen lige som sidste års Nexus 6P. Opløsningen forbliver den samme – nemlig QHD bestående af 1.440 x 2.560 pixels.

I mekanikken gemmer der sig en quad-core-processor fra Qualcomm af en endnu ukendt type. Uvisheden skyldes, at der inden længe er to forbedrede udgaver på vej af Snapdragon 820-processoren – henholdsvis Snapdragon 821 og Snapdragon 823, som får skruet hastigheden en tand op og understøtter op til 8 GB RAM.

Som minimum bør du derfor godt kunne forvente en Snapdragon 820-processor. Om det bliver en af en opgraderede varianter, er endnu for tidligt at sige.

Processoren bliver suppleret af 4 GB RAM, hvilket er en opgradering på 1 GB i forhold til Nexus 6P, men stadig 2 GB mindre end den nyeste topmodel fra OnePlus. 4 GB vil dog med al sandsynlighed være mere end tilstrækkeligt til langt de flestes behov.

Læs også: Ny Nexus 5 model spottet – Kodenavn: HTC Sailfish

Der kommer to varianter af lagerplads: 32 GB eller 128 GB, som ikke umiddelbart kan suppleres med et eksternt microSD-kort. Kameraet foran bliver på 12 megapixel, mens der vil være 8 megapixel at gøre godt med på fronten.

Hvis du sætter pris på gode, frontvendte højttalere som på Nexus 6P, vil denne efterfølger muligvis skuffe på det punkt. De bliver nemlig flyttet ned til bunden som på mange andre smartphones.

Batteriet øges ikke i kapacitet i forhold til sidste års Nexus 6P, men vil fortsat være en smule større end mange andre topmodeller fra i år. Der er derfor blevet plads til 3.450 mAh.

Læs også: Google vil lokke med eksklusive Nexus-softwarefunktioner

Med specifikationerne afsløret på begge Nexus-telefoner, står det altså klart, at Google satser på en lignende strategi som Apple har med iPhone 6s og 6s Plus, hvor de på det ydre ligner hinanden og har tæt på identiske specifikationer. Forskellen ser ud til kun at være på skærmstørrelsen, opløsningen og batteriets kapacitet – alt andet tegner til at blive identisk på de to.