To Moto X-smartphones på vej: Tilslut moduler på bagsiden

Der lanceres ikke kun én Moto X i år, men to. På begge bliver det endda muligt at tilføje modulært tilbehør via 16 kontaktben på bagsiden.

To Moto X-smartphones på vej: Tilslut moduler på bagsiden

År 2016 ser ud til at blive året, hvor der kan skiftes ud blandt moduler til din smartphone. LG var først med idéen med G5, men nu fører Motorola/Lenovo idéen videre til brug i to Moto X-modeller, der lige nu er under udarbejdelse.

Det er hjemmesiden VentureBeat med Twitter-tipsteren evleaks eller Evan Blass i spidsen, der har offentliggjort de mange nye oplysninger om de to Moto X-smartphones, efter der forleden blev lækket tre relativt skarpe pressefotos af dem.

Den første model går under navnet Vertex og er den hvide model, der ses ovenover. Den kan til en vis grad sammenlignes med den tidligere Moto X Play og byder således på en mellemklasses Snapdragon 625-processor og to varianter med enten 2 GB RAM og 16 GB lagerplads eller 3 GB RAM og 32 GB lagerplads.

Til gengæld får den, lige som Moto X Play, et kæmpe batteri på hele 3.500 mAh. På kamerafronten kan du desuden se frem til 13 megapixel, der bliver suppleret med optisk billedstabilisering og laserautofokus.

Læs også:  Første Moto X-pressefotos: Store designændringer på vej

Dernæst er der den anden model, Vector Thin, som er topmodellen og efterfølgeren til sidste års Moto X Style. Den bliver udstyret med den lynhurtige Snapdragon 820-processor, hvor der igen er valget mellem to konfigurationer: Enten 3 eller 4 GB RAM, hvor begge får 32 GB lagerplads. Det store batteri fra Vertex-modellen bliver dog skrumpet en del til blot 2.600 mAh, hvilket er relativt småt i en tid, hvor de fleste topmodeller kommer med omkring 3.000 mAh eller mere.

Rent visuelt er den eneste forskel på de to varianter, at Vertex med det store batteri måler 7 mm i tykkelsen, hvor topmodellen Vector Thin, som navnet indikerer, er en tynd sag på blot 5,2 mm. De to Moto X-smartphones får begge en AMOLED-skærm på 5,5”. Vertex får en opløsning på 1.080 x 1.920 pixels (Full HD), mens Vector Thin får den højere QHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels.

Moto X Vector Thin Vertex bagside
Her ses de 16 magnetiske kontaktben, der skal holde det modulære tilbehør på plads. Foto: Plus.google.com (hellomotoHK)

Tilføj smarte moduler på bagsiden

Da de første billeder blev afsløret af det, der nu viser sig at være to Moto X-smartphones, tydede det på, at Lenovo ville flytte højttalerne fra fronten til bagsiden. Det viser sig dog ikke at være tilfældet. Motorola har nemlig større planer med de 16 små prikker, der kan anes i den nedre del af bagsiden.

Det viser sig, at der er tale om 16 såkaldte pins eller kontaktben, hvor der kan tilsluttes moduler direkte på bagsiden – lidt i stil med LG G5, men muligvis lidt mere elegant. Moto X-telefoner behøver nemlig ikke at blive slukket (modsat LG G5) for at skifte moduler ud. Modulerne har nemlig 16 tilsvarende magneter, der skulle sikre en sikker tilslutning.

Læs også:  Er dette den kommende Moto X (2016)?

Og hvilke moduler er der så tale om? Ifølge rygtet fra VentureBeat har Motorola/Lenovo pt. udarbejdet 6 forskellige moduler, som de kalder for Amps. Et af modulerne er en farvet bagside, der følger gratis med, når man køber en af de telefoner.

De øvrige moduler er en stereohøjttaler, en batteripakke, et kameragreb med blitz og optisk zoom, en pico-projektor og et hårdført cover med en vidvinklet linse. Dette er blot Motorolas egne moduler, der naturligvis bliver solgt som tilbehør. Det bliver også muligt for producenter af tilbehør at lave egne moduler til de to telefoner, lyder det.

Det er endnu svært at se se for sig, hvordan modulerne helt præcist kommer til at tage sig ud. Det lyder dog, at de skulle være så tynde, at de flugter med det runde kameramodul, der stikker en anelse ud fra bagsiden. Nogle af modulerne må dog formodes på en eller anden at fylde væsentlige mere – måske i forlængelse af bunden.

Læs også:  Første billede af Moto X (4. generation) er lækket

Alt dette bliver vi formentligt klogere på, når Lenovo måske løfter sløret for telefonerne den 9. juni. Det er i hvert fald datoen, hvor Lenovos direktør har teaset for, at en ny Moto-enhed bliver vist frem.