Uheldigt: Ulykkesfunktion i iPhone 14 aktiveret på rutchebaneture

En funktion iPhone 14 der skal kontakte alarmcentral og nødkontakter ved bilulykke, er ved fejl blevet aktiveret flere gange på rutchebaneture.

Uheldigt: Ulykkesfunktion i iPhone 14 aktiveret på rutchebaneture

iPhone 14-serien fra Apple bød på spændende nye funktioner, herunder sikkerhedsfunktioner som “Nødopkald SOS via satellit” og “Registrering af ulykke”, også kaldet Crash Detection. Den første er ikke tilgængelig i vores del af verden og den anden virker ikke helt efter hensigten. I hvert fald er Crash Detection blevet aktiveret flere gange, hvor det bestent ikke var meningen.

Læs også: Test af iPhone 14 Pro: Nu rabler det da helt for Apple

Crash Detection aktiveret på rutchebaneture

Formålet med Crash Detection er, at iPhone 14-serien automatisk ringer op til alarmcentralen og deler lokation med disse samt kontakter nødkontakter, hvis den registrerer, at man har været i en bilulykke. Under præsentationen gjorde Apple det klart, at denne funktion var blevet grundigt testet, og brugte forskellige sensorer samt mikrofoner og maskinlæring for at sikre dens nøjagtighed.

Hvis iPhone 14 (eller de nye Apple Watch) registrerer, at du har været ude for en ulykke, viser din iPhone en advarsel og tilkalder alarmcentralen, hvis ikke man afviser den inden for 20 sekunder. Det tyder dog på, at funktionen ikke er blevet testet helt godt nok.

Ifølge en rapport fra The Wall Street Journal har funktionen flere gange fået politiet sendt til forlystelsesparker efter at have forvekslet ture i rutchebaner med sving, drejninger og hårde opbremsninger med en rigtig nødsituation.

I den amerikanske forlystelsespark Kings Island skulle der været blevet registreret seks nødopkald udløst af forlystelser i parken, siden iPhone 14 salget startede. Angiveligt skulle også andre brugere have oplevet lignende problemer i forlystelsesparker i USA.

Kan man undgå, at Crash Detection aktiveres?

Man kan som ejer at en iPhone 14 eller Apple Watch Series 8 eller Ultra vælge helt af deaktivere funktionen i iPhonens indstillinger. Skal man op i en forlystelse kan man dog også blot så flytilstand til.

Hertil er det vigtigt at huske på, at der i Europa findes eCall-systemet. Alle biler fra og med 2018 er udstyret med eCall, der er 112-baseret nødopkald fra din bil. eCall opretter automatisk forbindelse til alarmcentralen ved ulykker via både telefon og datalink. Det betyder, at du og passagererne i bilen kan tale med en alarmcentralmedarbejder, og at der samtidig automatisk sendes nogle data til alarmcentralen. Denne data omfatter bilens nøjagtige placering, tidspunktet for uheldet samt bilens registreringsnummer og kørselsretning.

Se også: Sammenlign priser på iPhone 14