USB-C-skiftet på iPhone kan koste Apple på bundlinjen

EU tvinger Apple til at skifte fra lightning-stik til USB-C og det bekymrer Apple, da det kan koste på bundlinjen og koste kunder.

USB-C-skiftet på iPhone kan koste Apple på bundlinjen

Efter i årevis at have argumenteret imod EU’s krav om en fælles telefonoplader, vil Apple endelig skifte til USB-C i år.

Bloomberg forudser, at begivenheden den 12. september indadtil vil bekymre Apple.

Se også: Find priser på iPhone

Apple kan miste indtægter pga. skiftet til USB-C

De åbenlyse ting er at miste indtægterne fra MFi-licenser, og tilsyneladende er Apple-cheferne bekymrede for endnu et tilbageslag fra brugere, som da de først introducerede Lightning-porten (og fjernede det etablerede 30-pin-stik, der var allestedsnærværende på meget tilbehør.

Det blev mange brugere vrede over, men denne gang kan Apple trods alt sige, at de er tvunget til det af EU.

Se også: En brugt iPhone er så god som ny… Måske

Bekymret for at brugerne skifter til Android

Apple er også bekymret for, at hvis brugerne har tilbehør, der er krydskompatibelt med Android-telefoner, vil de være mere tilbøjelige til at hoppe over hegnet til Apples murede have.

Apple kunne for eksempel have tilføje RCS-support og gøre iOS-til-Android-beskeder meget bedre, men så vil folk ikke være lænket til iOS i samme grad, som de er nu.

Det vil samtidig være klogt af Apple at tilbyde nok Lightning til USB-C-adaptere til forbrugere, der ønsker at fortsætte med at bruge noget af deres gamle tilbehør.

Se også: Rygter om iPhone 15