Xiaomi lancerer topmodellen Mi 6

Den længe ventede topmodel, Mi 6, fra kinesiske Xiaomi er omsider blevet officielt afsløret. I år er det særligt designet, der er i højsædet.

Xiaomi lancerer topmodellen Mi 6

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

I går kunne Xiaomi efter mange måneder med rygter løfte sløret for dette års helt store topmodel – svaret på Samsung Galaxy S8: Xiaomi Mi 6.

I år har producenten i høj grad fokus på designet og byggekvaliteten, og det er særligt én nyhed, der er lagt vægt på. Xiaomi Mi 6 har nemlig såkaldt firesidet kurvet 3D-glas på både fronten og bagsiden, hvilket giver et utroligt minimalistisk ydre, som reflekterer det omgivende lys på ganske smuk vis.

Xiaomi har tidligere benyttet kurvet glas, men da var det kun de to sider, der var kurvede – nu er det begge sider samt top og bund. Forarbejdningen af glaselementerne har taget intet mindre 12 dage, oplyser Xiaomi på sin hjemmeside.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Mellem de to lag glas er der en ramme af skinnende, rustfrit stål, og samlet set må designet siges at være lidt af en hybrid mellem en iPhone 7, Google Pixel og Xiaomi Mi 5. Det skinnende design kommer i farverne sort, hvid, blå og sølv, og hvis det ikke er nok, frister Xiaomi endnu en gang med en særlig udgave udført i keramik – og endda med små ringe rundt om kameralinserne udført i intet ringere end 18 karat guld.

Xiaomi Mi 6

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Foran Xiaomi Mi 6 finder du en LCD-skærm på 5,15” med en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels. Skærmen er ikke kun lysstærk med en lysstyrke på 600 nits og en dertilhørende dagslys-tilstand, den er også utrolig mørk om aftenen, hvor lysstyrken kan skrues helt ned til 1 nit. Dertil er der også den obligatoriske night mode, som reducerer de blålige farver sent på aftenen.

Læs også: Rygte: Xiaomi Mi MIX 2 får fingeraftrykslæser i skærmen

I maskinrummet finder du en Snapdragon 835-processor, som ifølge Xiaomi selv scorer hele 184.292 point i den populære benchmark-app. Til sammenligning ligger Samsung Galaxy S8 et sted mellem 165.000 og 177.000 point. I Mi 6 finder du også 6 GB RAM af LP-DDR4X-typen, hvortil der er enten 64 eller 128 GB indbygget lagerplads.

I forhold til sidste års Mi 5 er batteriet forøget en lille smule fra 3.000 mAh til 3.350 mAh.

Xiaomi Mi 6

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Nu med dual-kamera

Bag på ses et kamera-setup, der minder meget om det i iPhone 7 Plus. Hvor der kun er en sensor i Xiaomi Mi 5, er der to i Mi 6. Begge er på 12 megapixel, men linsen er vidvinklet på den ene, og på den anden sensor er der et teleobjektiv med 2x optisk zoom. Dertil er der 4-akset optisk billedstabilisering, som holder motiverne i ro.

Xiaomi Mi 6

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Topmodellen er også vandbestandig, så du ikke behøver at bekymre dig om, at den får et lille skyl regn. Her er eksempelvis SIM-holderen forseglet, men der er intet 3,5 mm jack at finde i telefonen. Der er til gengæld stereohøjttalere at finde på fronten.

Xiaomi Mi 6 får allerede debut i hjemlandet Kina den 28. april – altså samme dag den Samsung Galaxy S8 og S8+ kan købes i Danmark. Prisen bliver blot hvad der svarer til 2.500 kroner for 64 GB-varianten og 3.000 for 128 GB lagerplads. Skal telefonerne importeres til Danmark, bliver priserne naturligvis noget højere.

Seneste nyt om Mobiltelefoner