OnePlus 9: OnePlus vil lave verdens bedste kameramobil

Inden lanceringen af OnePlus 9 afslører producenten et samarbejde med legendariske Hasselblad. Målet er at lave verdens bedste kameramobil.

OnePlus 9: OnePlus vil lave verdens bedste kameramobil

Sætningen “One small step for man, one giant leap for mankind” kender i garanteret. Hvad i måske ikke ved er, at et Hasselblad-kamera tog billedet af Niel Armstrong og Buzz Aldrin på månen i 1969. Den dag i dag findes Hasselblad stadig, hvor de producerer vanvittigt dyrt kameraudstyr. I dag afslører OnePlus et samarbejde med den verdenskendte svenske kamerapproducent, hvor det endelig mål er, at lave verdens bedste mobilkamera. I en pressemeddelelse afslører planen for samarbejdet samt spændende nyheder om den kommende OnePlus 9-serie.

Se også: Nyt om kamerateknologi i telefoner

Bruger 935 millioner på kameraudvikling

OnePlus laver smartphones helt på højde med de bedste topmodeller på markedet… og dog. For de har nemlig lige siden den første OnePlus One haft en akilleshæl i deres kamera. Det har desværre aldrig været helt på højde med konkurrenternes bedste. OnePlus har tidligere meldt ud, at de vil forbedre kamerakvaliteten, og nu får vi altså en forsmag på det.

OnePlus vil nemlig investere hele 935 millioner kroner i kameraudvikling og teknologi, som skal bruges over de næste tre år. Målet med denne investering er ganske klar: at lave markedets bedste kameramobil. Og her bliver nogle nok en anelse skuffede (inklusive mig), for det er altså ikke sammen med OnePlus 9-serien, at producenten forventer at stå klar med markedet bedste kamera – først om tre år.

Se også: De bedste priser på OnePlus-telefoner

Hasselblad Camera for Mobile

I stedet tager samarbejdet mellem smartphoneproducenten OnePlus og kameraproducenten Hasselblad sine første spæde skridt i den kommende OnePlus 9-serie. Om samarbejdet siger OnePlus:

“OnePlus har altid prioriteret en premium brugeroplevelse højere end alt andet. Et af vores strategiske fokusområder er at forbedre kameraoplevelsen i vores smartphones, hvilket vi vil gøre med ekspertise fra legendariske Hasselblad.,” siger Pete Lau, grundlægger og administrerende direktør for OnePlus.

I starten, altså med OnePlus 9-serien, vil vi kunne se dette samarbejde i form af software, nærmere betegnet et nyt kamerainterface, Hasselblad Camera for Mobile, til OnePlus-telefoner, forbedret HDR-videooptagelse samt optagelse i 4K 120FPS og 8K 30FPS video. Hasselblad har også været indraget i farvetuning og sensorkalibrering. Senere hen i samarbejdet får Hasselblad større spillerum i OnePlus’ kameraer.

Den første med Sony IMX 789-sensor

På samme tid afslører OnePlus, at OnePlus 9 (OnePlus 9 Pro går jeg ud fra) bliver den første med Sonys endnu ikke officielle IMX 789 high-end kamerasensor. Der er endnu ingen officielle informationer om denne sensor, men der er tilgengæld store forventninger til den.

OnePlus skriver om Sony IMX 789: “12-bit RAW farvedybde bliver kameraoplevelsen op til 64 gange mere farverig end før, hvilket giver mere dynamiske og levende billeder, og giver professionelle fotografer bedre muligheder for redigering.”

Det tyder samtidig på, at OnePlus 9 Pro bliver den første mobiltelefon med denne sensor. Medmindre Oppo kommer først.

Læs også: Her er de første billeder af OnePlus 9

OnePlus 9-serien lanceres den 23. marts

OnePlus 9-serien bliver præsenteret den 23. marts klokken 15:00. Eventet vil blive streamet online. Her forventer vi at se OnePlus løfte sløret for topmodellen OnePlus 9 Pro, som skal tage over for OnePlus 8 Pro, samt OnePlus 9 og en spritny variant, kaldet OnePlus 9E. Men det er muligvis ikke alt. OnePlus har nemlig tidligere sagt, at der i starten af 2021 vil komme et OnePlus smartwatch, og dette kunne meget vel være tidspunktet.

Ser i frem til OnePlus 9-eventet?

Se også: Nyeste nyt om 5G og mobiltelefoner

Det sidste nye i sagen

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. Lasse Olsen fulgte op på historien. 4/3/2021 havde vi dette at sige med en artikel omkring emnet Android 11 ruller nu ud til OnePlus Nord – Den kan læses her. Aktuelt nyhedsstof om emnet kan du læse her..