OnePlus Nord er lanceret: Første indtryk

OnePlus vender stærkt tilbage i mellemklassesegmentet med den nye OnePlus Nord, der låner en masse features fra topmodellerne. Trods det er prisen overraskende lav.

Så skete det langt om længe: OnePlus har tirsdag eftermiddag løftet sløret for den længe ventede OnePlus Nord – firmaets nye satsning i mellemklassen, som skal give det, som så mange forbrugere længe har efterspurgt: en god og billigere smartphone til en skarp pris.

OnePlus har tidligere forsøgt sig med sådan et produkt i form af OnePlus X fra 2015, men den telefon var ifølge OnePlus’ medstifter, Carl Pei, eksperimentel og gjorde brug af en, på det tidspunkt, halvgammel og sløv processor.

Sådan er det ikke i år med OnePlus Nord. Det seneste halve års tid har den kinesiske smartphoneproducent arbejdet på et helhjertet forsøg på at lave en god smartphone i mellemklassen, som langt hen ad vejen kan det samme som de langt dyrere topmodeller.

Mobilsiden har fået lov til at få et tidligt kig på den nye OnePlus Nord, så allerede nu er vi klar til at bringe de første indtryk af telefonen.

Læs også: OnePlus Nord: Pris i Danmark og specifikationer

OnePlus Nord (Foto: Mobilsiden).

Velkendt OnePlus-design og -byggekvalitet

Har du før ejet en OnePlus-mobil, vil du bemærke, at meget virker genkendeligt i den nye OnePlus Nord – og det er absolut ikke en dårlig ting.

Selv om OnePlus eksperimenterede med flere alternative prototyper, endte OnePlus med at gå den sikre vej og holde sig til et design, der ligner OnePlus 7- og 8-serien.

Du finder altså en klassisk glasbagside med svagt kurvede sider, og så gemmer der sig i øverste venstre hjørne et kamerahus bestående af fire sensorer. Vi skal helt tilbage til OnePlus 5T for at finde samme placering af kamerahuset, og det giver faktisk Nords bagside et samlet udtryk, der minder rigtigt meget om Huawei P30 Pro.

Hvad der er knap så konservativt, er den ene af farverne, som OnePlus Nord kommer i: Blue Marble – en turkis nuance, der nok ikke er mange andre smartphones, der (endnu) bærer. Selv rammen (som jeg ikke bemærkede var af plastik, før jeg læste det) har fået en matchende, lidt mørkere, turkis nuance, hvilket giver OnePlus Nord et friskt udtryk, som nok skal appellere til mange.

Er du ikke så meget til den opsigtsvækkende turkise farve, kan du heldigvis også få OnePlus Nord i den mere neutrale koksgrå farve Gray Onyx. Her synes jeg, OnePlus har ramt en rigtig flot grå farve, som alle vil være ganske tilfredse med.

En ting ved designet, som flere formentlig også vil bemærke, er at der nu er kommet to frontkameraer på fronten, hvilket altså giver et lidt større hul i øverste venstre hjørne af skærmen.

Størrelsesmæssigt måler OnePlus Nord 158,3 x 73,3 x 8,2 millimeter, hvilket er tæt på størrelsen på en OnePlus 8 eller Samsung Galaxy S20+. Vægtmæssigt ligger den også på niveau med disse, idet den vejer 184 gram. Når man sidder med telefonen i hånden, er der med andre ord intet, der leder tankerne hen på, at man sidder med en telefon i mellemklassen, som koster væsentligt mindre end topmodellerne. Det er godt gået.

Læs også: OnePlus lancerer Buds: trådløse øretelefoner til skarp pris

OnePlus Nord har en flot 6,44″ 90 Hz AMOLED-skærm.

90 Hz skærm AMOLED-skærm

OnePlus er en af de producenter, som fokuserer mest på at implementere høje opdateringshastigheder i skærmene – ganske enkelt fordi det giver en bedre brugeroplevelse, jo flere gange skærmen opdaterer per sekund.

Derfor finder du også en 6,44” AMOLED-skærm med en opdateringshastighed på 90 Hz, hvilket giver lidt mere flydende og læsbar tekst, når du scroller især tekstholdigt indhold.

Skærmen har desuden en opløsning på 2.400 x 1.080 pixels, altså Full HD+ i et 20:9-format. Mange topmodeller har i dag kurvede skærme, men det er sparet væk i OnePlus Nord. Dermed undgår du irriterende genskær langs skærmens sider, og den bliver i hvert fald ikke sværere at betjene af at have en flad skærm – tværtimod.

Under den flotte AMOLED-skærm finder du også en indbygget fingeraftrykslæser, så du kan låse telefonen op ligesom på de dyrere flagskibe.

Læs også: OnePlus introducerer serien Nord: Premium-smartphones til lave priser

OnePlus Nord kommer med Qualcomms nye Snapdragon 765G 5G-chipset (Foto: OnePlus).

Ny mellemklasseprocessor med 5G

En af grundene til, at OnePlus Nord kommer netop nu, er at teknologien ifølge OnePlus er klar til det. Det vil nærmere bestemt sige Qualcomms Snapdragon 765G5G-chipset, som har en ottekernet processor i sig.

Chipsettet har mange af de samme features ombord som Snapdragon 865-serien, men den generelle regnekraft er altså ikke helt på højde med storebroren, hvilket primært vil kunne ses i gaming og ved benchmarktests.

Til daglig brug performer Snapdragon 765G5G så godt, at man næppe vil tænke over, at der ikke sidder en Snapdragon 865 i telefonen.

En af de store fordele ved processoren er blandt andet, at den kommer med det indbyggede  Snapdragon X52 5G-modem. Det vil sige, at OnePlus Nord er fremtidssikret, til når de danske teleselskaber begynder at åbne op for deres 5G-net i slutningen af 2020 og i starten af 2021. OnePlus Nord understøtter alle de nødvendige 5G-bånd her i Danmark – det vil sige 1 (2.100 MHz), 3 (1.800 MHz), 7 (2.600 MHz), 28 (700 MHz) og 78 (3.500 MHz).

Med OnePlus Nord er du altså lige så køreklar til fremtidens mobilnet, som hvis du havde købt en 10.000 kroners topmodel. Perfekt valg af chipset i min optik.

Ud over den nye processor kan du købe OnePlus Nord med enten 128 GB eller 256 GB lagerplads af typen UFS 2.1. Det er ikke den hurtigste teknologi på markedet (OnePlus 8-serien anvender for eksempel den nyere type UFS 3.0), men for langt de fleste vil der ikke være nogen mærkbar forskel ved daglig brug.

Mængden af RAM er der bestemt ikke skåret ned på, taget i betragtning at vi her har at gøre med en mellemklassemobil. OnePlus Nord fås med enten 8 GB eller 12 GB RAM af typen LPDDR4X.

Og du kan naturligvis også lade batteriet på 4.115 mAh lynhurtigt op igen med samme ladeteknologi som i flere af de tidligere topmodeller fra OnePlus. OnePlus Nord understøtter nemlig også hurtigopladning med Warp Charge 30T, så du kan oplade den fra 0 til 70 % på 30 minutter. Oplader du telefonen om natten, vil telefonen over tid lære dine opvågningstider og vente med at lade den sidste del af batteriet indtil kort før du står op, så batteriets levetid forlænges.

Læs også: OnePlus laver dokumentarfilm om OnePlus Nord

OnePlus Nord er udstyret med fire kamerasensorer, hvoraf flere af sensorerne er nær identisk med dem i OnePlus 8 (Foto: OnePlus).

Låner kameraer fra OnePlus 8

I og med at OnePlus Nord er en mellemklassemobil, må der skulle spares et eller andet sted, ikke? Jo, men det er i hvert fald ikke på kamerafronten.En af OnePlus’ største slagsargumenter for at købe OnePlus Nord er nemlig dens kamerasetup, som minder meget om kamerasetuppet i OnePlus 8. I OnePlus Nord finder du:

  • 48 megapixel Sony IMX 586 primær sensor med optisk og elektronisk billedstabilisering med en blænde på f/1,75 – helt identisk med hvad du finder i OnePlus 8
  • 8 megapixel sensor med ultravidvinkellinse, et synsfelt på 119 grader og en blænde på f/2,25 – til sammenligning anvender OnePlus 8 her 16 megapixel og en linse med et 116 graders synsfelt
  • 2 megapixel makrosensor med en blænde på f/2,4
  • 5 megapixel dybdesensor med en blænde på f/2,4

OnePlus Nord er altså godt udstyret med kamerasensorer og låner også mange velkendte features fra sin storebror, OnePlus 8 – for eksempel Nightscape til at tage billeder i mørke.

Og så er der faktisk et punkt, hvor OnePlus Nord er bedre end alle andre OnePlus-telefoner. Nord kommer nemlig med dobbelt selfiekamera, så hvis du er helt tosset med selfies, bør du bestemt overveje OnePlus Nord som din næste smartphone. Nords selfie-setup består af:

  • 32 megapixel Sony IMX 616 primær sensor med elektronisk billedstabilisering, låst fokus, en blænde på f/2,45 og understøttelse af 4K-videooptagelse med op til 60 billeder i sekundet
  • 8 megapixel sensor med ultravidvinkel, 105 graders synsfelt og en blænde på f/2,45

På papiret ser OnePlus Nords kamerasetup altså ganske lovende ud – særligt når man igen husker, at vi her taler om en telefon i mellemklassen.

Men én ting er selvfølgelig specifikationerne på papiret – en anden ting er hvor gode fotos og videooptagelser telefonen så producerer i praksis. Det tager vi et nærmere kig på i den kommende tid, hvor Mobilsiden tester OnePlus Nord.

Læs også: OnePlus 8 sætter barren højt for prisvenlige flagskibe i 2020

Velkendt OxygenOS-softwaretilpasning

OnePlus har siden sin debuttelefon OnePlus One fået mange roser for softwaren, som består af den rene udgave af Android, men med en række mindre og meningsfulde tilpasninger rundt omkring.

OnePlus fortsætter ad samme spor med Nord, som kører med OxygenOS 10.5 baseret på Android 10. I den lynhurtige og kvikke software finder du generelt har mange af de samme features som de langt dyrere OnePlus-topmodeller, for eksempel mørk tilstand, Zen Mode, læsetilstand og gestures på låseskærmen.

Faktisk vil du også finde en ny, lille smart feature i kamerasoftwaren, som giver dig nem adgang til at dele et billede eller en video på sociale medier direkte fra kameraet. Denne feature vil senere finde vej til OnePlus’ øvrige mobiler. OnePlus har også inkluderet Googles egen opkalds- og besked-app i stedet for at bruge egne varianter.

Ligesom med andre OnePlus-mobiler kan du også se frem til mindst to års softwareopdateringer (Android 11 og Android 12), mens der udsendes sikkerhedsopdateringer i mindst tre år.

Læs også: OnePlus-telefoner er de mest anbefalede i Danmark

Foto: Mobilsiden

OnePlus Nord kan købes fra 4. august

Den nye OnePlus Nord kommer naturligvis til salg i Danmark og kan købes fra den 4. august 2020.

Du kan læse meget mere om, hvilke forhandlere og teleselskaber der sælger OnePlus Nord, hvornår du kan forudbestille telefonen, prisen på OnePlus Nord og alle specifikationerne på den her.

Sammen med OnePlus Nord er der også blevet lanceret et sæt trådløse øretelefoner, OnePlus Buds. Dem kan du læse meget mere om her.

Se også: Find de bedste priser på OnePlus-mobiler

Fortællingen går videre

Historien fik nyt liv. Lasse Olsen kunne ikke lade være. 21/7/2020 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med en artikel der omhandler Sådan følger du præsentationen af OnePlus Nord i dag – Læs her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.