Afstemning: Har du købt en elbil?

Har du allerede købt en elbil, overvejer du det eller er de der batterier på hjul ikke noget for dig? Deltag i vores afstemning.

Afstemning: Har du købt en elbil?

De grønne biler oplever enorm popularitet i denne tid. 2020 bød på højere markedsandele måned efter måned, hvilket endte i en rekord sidst på året. Men alligevel går størstedelen af bilsalget stadig til konventionelle biler. Har du købt eller overvejer du en elbil? Deltag i afstemningen i denne artikel.

Selvom elbiler er blevet bedre, kører længere på en opladning og også billigere, så bliver der stadig solgt langt flere konventionelle biler. I januar var kun 19,8 procent af det samlede bilsalg elbiler, hvilket dog er en gevaldig fremgang fra sidste års 7 procent.

I december 2020 satte elbilssalget rekord herhjemme, hvor der rullede 3.845 elbiler ud på de danske veje. Det er 324,4 procent over niveauet i december 2019. Men tager vi en tur til Norge, så stod elbilerne her for 67 procent af bilsalget i samme måned.

Læs også: Hvordan bliver Apple Car? Her er vores bud på Apples elbil

775.000 elbiler i 2030

Aftalen om ”grøn vejtransportaftale” betyder, at Danmark har sat som mål, at der skal være 775.000 elbiler på vejene i 2030. Sammenlignet med de cirka 40.000, der ruller rundt i, så er der lang vej igen.

Men der er ingen tvivl om, at langt flere vil investere i en grøn bil, når den gamle trænger til udskiftning. Der er fokus på manglen på ladestationer, hvilket vil gøre det lettere at have en elbil, og derudover vil 2021 byde på et nyt stort udvalg af elbiler fra de største producenter.

Læs også: Alle disse elbiler kommer til Europa i 2021

Rækkevidden er ikke længere et problem, men prisen er dog stadig en forhindring for mange – også selvom elbilen med tiden er et billigere valg.

Har du taget skiftet til en elbil? Deltag i vores afstemning herunder.

Se også: Nyheder om elbiler og teknologi i biler

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...