Aiways U6 kan nu forudbestilles – her er hvad du skal vide

Der bliver nu åbnet op for forudbestilling af elbilen Aiways U6. Læs om specifikationer, rækkevidde, opladning, udstyr, varianter og pris på Aiways U6.

Aiways U6 kan nu forudbestilles – her er hvad du skal vide

En ny elbil fra den kinesiske elbilproducent Aiways har kurs mod Danmark. Konkurrenten til populære elbiler som Volkswagen ID.5, Skoda Enyaq iV Coupé og Volvo C40 Recharge vil friste med en familievenlig kabine med masser af udstyr og et sporty design. Her er alt du skal vide om Aiways U6.

Se også: Test af elbiler

Alt du skal vide om Aiways U6

Herunder kan du læse om design, plads, udstyr, ydeevne, rækkevidde, opladning, garanti, pris og levering på Aiways U6.

Design, plads og udstyr

U6 bliver Aiways’ anden elbil, der kommer til Danmark. Den første var U5, som vi testede tidligere på året. Der er slet ingen tvivl om, at man i Aiways U5 får meget elbil for pengene – og den nye U6 ser ud til at fortstætte denne trend.

Aiways U6 er en fuldelektrisk SUV med et sporty design og coupé designlinjer. Den kommer med et nyudviklet infotainmentsystem og bilen understøtter opdateringer over-the-air.

I Aiways U6 finder man en rummelig kabine med lækkert og smart interiør. Der er også en ambient LED-belysning samt standardudstyr som el-bagklap, panoramatag, adaptiv fartpilot med Stop & Go og blindvinkelalarm, 2-zonet klimaanlæg, One-Pedal Drive, varmepumpe, varme i forsæder, trådløs opladning af telefon, 20 tommer alufælge og meget mere. Der understøttes både Apple CarPlay og Android Auto.

Aiways U6 byder på et bagagerum på 472 liter, som kan udvides til 1.260 liter.

U6 er udstyret med 22 radarer og kameraer og 11 forskellige førerassistancesystemer og er på niveau to for autonomkørsel.

Aiways U6 kan bestilles i farverne sort, grøn, gul og hvid.

Ydeevne, rækkevidde og opladning

Aiways U6 har en enkelt eletrisk motor, der yder 160 kW / 218 hk og et drejningsmoment på 310 Nm. Det giver den elektrisk bil en acceleration fra 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Den kommer med et batteri på 63 kWh, som giver den en rækkevidde på op til 405 kilometer efter WLTP-standarden.

Opladning kan ske med op til 90 kW via CCS-stik, som giver 20-80 procent på omkring 35 minutter. Til hjemme- og offentlige ladere understøtter U6 11 kW 3-faset ladning. Den kommer derudover med både Nødlader (6 amp) og Mode 3 ladekabel.

Se også: Guide til den bedste forsikring af elbiler

Pris, garanti og levering

Aiways U6 er omfattet af en fabriksgaranti på 5 år eller 150.000 kilometer, alt efter hvad der kommer først. På batteri og drivlinje er der er 8 års garanti eller 150.000 kilometer. Batteriet er også dækket af en garanti mod et kapacitetstab til under 75 procent i fabriksgarantien.

Ud over garanti mod materiale- og produktionsfejl er batteriet dækket af en kapacitetsgaranti. Karrosseriet er omfattet af 10 års garanti mod gennemtæring uden kilometerbegrænsning.

Aiways U6 Premium har fået en dansk pris fra 379.990 kroner, hvor bilen kommer fuldt udstyret. Vil du forudbestilles er der et refunderbart gebyr på 5.000 kroner, som desuden modregnes i prisen på bilen.

Aiways U6 forventes at blive leveret i anden kvartal af 2023.

Se også: Nyheder om elbiler