Apple henter Lamborghinis karosseri-guru til sin elbil

Apple intensiverer arbejdet med selvkørende elbiler og ansætter Luigi Taraborelli, der har 20 års erfaring inden for design hos Lamborghini.

Apple henter Lamborghinis karosseri-guru til sin elbil

Apples projekt med en selvkørende elbil er blevet endnu mere spændende med nyheden om, at techgiganten har ansat Lamborghinis karosseri-guru Luigi Taraborelli.

Ifølge Bloomberg, der citerer unavngivne personer med kendskab til sagen, er Lamborghini-veteranen, der senest var virksomhedens chef for karosseri og køretøjsdynamik, blevet hyret af Apple for at hjælpe med at lede designet af det fremtidige køretøj.

Se også: Test af elbiler

Apple intensiverer arbejdet på elbiler

Dette skridt er endnu et tegn på, at Apple har til hensigt at intensivere arbejdet med sit selvkørende elektriske køretøj efter flere års tilbageslag og omvæltninger. I kraft af sin erfaring bliver Taraborrelli en af topcheferne på Apples elbil-team.

Apple har afvist at kommentere ansættelsen, men Luigi Taraborellis LinkedIn-side viser, at han forlod Lamborghini i maj 2022 og dermed afsluttede en periode på næsten 21 år i virksomheden. Han angiver nu San Francisco som sin placering – ikke så langt væk fra Apples hovedkvarter i Cupertino – og hans status er “learning new things”.

Se også: Hvilken elbil skal jeg vælge?

Har hentet masser af eksperter fra andre bilproducenter

Taraborelli er den seneste i en lang række af chefer, som Apple har rekrutteret til sit selvkørende EV-projekt siden mindst 2014. Tidligere i år hyrede teknologivirksomheden den 31-årige Ford-veteran Desi Ujkashevic til at lede sine bestræbelser på køretøjssikkerhed, efter at den tidligere leder af BMW’s elbilsforretning Ulrich Kranz blev ansat i 2021.

Før det sikrede Apple sig den tidligere Tesla Autopilot-chef Stuart Bowers til at arbejde med selvkørende teknologi. I det hele taget omfatter Apples bilprojekt hundredvis af tidligere ingeniører fra Tesla, Mercedes-Benz, Volvo, Rivian, Waymo og flere andre. Holdet består også af tidligere ledende designchefer fra Tesla, Porsche, McLaren og Aston Martin.

Fyger op under rygter om elbil fra Apple

Seneste rygter om Apples elbilplaner har gået på software bygget til biler, mens dette seneste rygte signalerer, at Apple rent faktisk kommer med deres egen elbil, forklarer Daniel Søgaard Hald, elbilekspert og chefredaktør på mobilsiden.dk.

“Ved at hive en Lamborghini-chef ind sender Apple et signal om, at det ikke bliver en billig elbil, og at den får et sportsligt udseende. Når man kigger på, hvordan markedet er lige nu, vil folk have elektriske SUV’er, så kommer de med en elektrisk super-sportsbil, vil den få svært ved at blive populær, men kan til gengæld promoveres som noget eksklusivt,” forklarer han.

Daniel Søgaard Hald tror, at der også kommer en mere familievenlig bil fra Apple, da Apples produkter i den grad er blevet mainstream:

“En super eksklusiv bil kan være en god test for Apple til at komme i gang med elbiler, da de vil bruge high end-materialer hele vejen rundt på en sådan bil, og så kan de justere ned og tilpasse efterfølgende på mere familievenlige elbiler,” tilføjer han.

Rygter siger, at Apple har til hensigt at introducere sin selvkørende elbil omkring 2025. Billedet øverst i artiklen er ikke af Apples elbil – populært døbt Apple Car – det er kun et konceptbillede.