Ingen elbil fra Apple – Elon Musk håner Apple

Apple skulle angiveligt helt have droppet deres enormt ressourcekrævende Project Titan, der er kodenavnet for deres første elbil.

Ingen elbil fra Apple – Elon Musk håner Apple

Der kommer ikke en elbil fra Apple, tyder det nu på. Apple har angiveligt helt droppet det store project, der har taget dem flere år. I stedet er blikket nu rettet mod AI.

Se også: Priser, test og sammenligning af elbiler

Ingen Apple iCar – Project Titan er slut

Der er blevet arbejdet på Project Titan i flere år, der har været omkring 5.000 ansatte på projektet, heraf flere kendte profiler fra bilbranchen. Der er blevet indhentet et hav af patenter og der er blevet spyttet ekstremt mange penge i projektet. Men nu er det slut.

Det påstår flere kilder til Bloomberg, der har bragt nyheden. Det tyder altså på, at der alligevel ikke kommer en elbil fra Apple.

Siden 2014 har der været mange rygter om projektet, der fra Apples side har været tophemmeligt. Alle informationerne om det har været rygter og fra folk, der påstod at have informationer om det.

Virksomhedens planer for en elbil har gentagne gange ændret sig, fra at lave en helt selvkørende bil uden et rat, til en mere traditionel moderne elbil. Forsøgene på at bringe et produkt på markedet har dog mødt adskillige tilbageslag.

Apple fyrede snesevis af medarbejdere, der var tilknyttet projektet, i forbindelse med en omstrukturering i 2016, og den vigtigste leder af projektet skiftede til Ford i 2021.

Tidligere i år rapporterede Bloomberg, at Apples forventede lanceringsdato for bilen var blevet udskudt til mindst 2028. Men det tyder altså nu på, at projektet er helt dødt.

Se også: Test, bedømmelse og anmeldelse af elbiler

Flytter ressourcer til kunstig intelligens

Nogle af de mange ressourcer der spyttes i elbilprojektet, skal i stedet bruges på AI, fortæller Bloomberg. Apple vil flytte forskere og ingeniører, der tidligere arbejdede med elbil, til generative AI.

Tim Cook annoncerede tidligere på måneden, at Apple brugte “en enorm mængde tid og kræfter” på kunstig intelligens og ville levere generative AI-funktioner til forbrugerne inden for et år.

Se også: Se de bedste og sikreste elbiler til familien

Teslas Elon Musk ydmyger Apple

Elon Musk, der er administrerende direktør for Tesla, har uden tvivl fulgt tæt med i Apples udvikling af en elbil.

Det tyder dog på, at nyheden om at Apple har droppet projektet, har vækket begejstring hos Hr. Musk, der som svar på det har delt et opslag på det Twitter (X) med en emoji, der gør honnør, og en cigar.

Se også: Nyheder, specifikationer og priser på kommende elbiler

Vi anbefaler:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil hos If
De billigste elbiler på vejene i Danmark