Billigere elbiler med længere rækkevidde er på vej

Skal man købe en billig elbil i dag, går som typisk på kompromis med rækkevidde og opladningshastighed. Men bedre billige elbiler er (heldigvis) på vej.

Billigere elbiler med længere rækkevidde er på vej

Der flere i dag en håndfuld elbiler med lavere priser, der minder om de mindre brændstofbiler. Vælger man en af disse, er det dog med ret store kompromisser, når det kommer til hastighed på opladning og rækkevidde. Heldigvis er der billigere elbiler på vej, der vil rette op på netop disse mangler.

Selvom prisen på batterier og råmaterialer er stigende, forventes elbiler alligevel at blive billigere og mere økonomisk overkommelige for den almindelige forbruger. Volkswagen, Skoda, MG og andre bilproducenter har allerede afsløret, at de arbejder på mindre byvenlige elbiler, der samtidig vil blive billigere.

General Moters (GM) har også løftet sløret for en Chevrolet Equinox EV, en lille SUV, der forventes at have en startpris på omkring 29.500€ (219.000 kroner). Her vil der være fornuftigt med plads, og den vil kunne køre omkring 400 kilometer på en opladning.,

Tager vi et kig på nogle af de mere budgetvenlige elbiler på markedet nu, er det biler som Nissan Leaf, MG ZS EV, MG4 Electric, Renault Megane E-tech Electric og flere. Men her nærmer vi os hurtigt priser omkring 300.000 kroner og opefter.

Se også: Test af elbiler

Billigere elbiler skal have længere rækkevidde

Skal man få den almindelige bilkøber til at skrifte fra en benzinbil til en elbil, er det vigtigt at prisen falder. Men det skal samtidig være uden at gå på kompromis med rækkevidden.

Bilindustrien forventer, at hvis fremtidige elbiler, såsom Equinox fra GM har samme komfort og plads, både til bagage og passagerer som de små benzindrevede biler, vil de blive et populært valg blandt bilkøbere.

Fra luksus til økonomisk overkommelig

Det er ikke længe siden at elbiler var langt dyrere og et luksus-valg for de rigere bilister – eller også var det en billigre med en meget begrænset rækkevidde. I dag er der kommet et større udvalg af elbiler, men de er stadig betydeligt dyrere end benzinbiler i samme segment.

Kias Niro EV, Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4, Kia EV6, Toyota bZ4X, Ford Mustang Mach E, Audi Q4 e-tron, Subaru Solterra, Polestar 2 og Tesla Model 3 har alle priser omkring de 400.000 kroner eller over. For den almindelige forbruger og familie er dette ofte for dyrt.

Ovenstående elbiler er nogle de billigste på markedet, hvis man skal have fornuftigt med plads og samtidig have tilfredsstillende rækkevidde op lynopladning.

Hvornår bliver elbilerne billigere?

Det er det desværre ikke noget vi kan svare på lige nu. Lige nu stiger priserne på elbiler på grund af komponenmangel, dyrere transport og inflation. Flere bilproducenter har dog meldt ud, at leveringstiderne begynder at blive mere normale igen. Volvo har endda sagt, at den igen kan levere biler som normalt. Så der er bedring på vej – og mon ikke det også betyder, at der er billigere og bedre elbiler i sigte? Det håber vi.

Se også: Nyheder om elbiler