Brennero er første elbil fra Alfa Romeo

Alfa Romeo kaster sig endelig over helt elektriske biler. Den første elbil fra Alfa Romeo bliver Brennero - en mindre elektrisk SUV.

Brennero er første elbil fra Alfa Romeo

Mens mange bilproducenter er gået all-in på de elektriske biler, har der været meget stille fra andre – heriblandt Alfa Romeo. Men nu sker der endelig noget, for den italienske bilproducent er snart klar med en lille elektrisk SUV.

Se også: Sammenlign alle elbiler

Specifikationer på Alfa Romeo Brennero

Brennero bliver altså navnet på den første elbil fra Alfa Romeo. Hvor de fleste andre bilproducenter i stor stil kaster sig over store elektriske crossover og SUV’er, går Alfa en anden vej.

Brennero er nemlig en byvenlig crossover/SUV, der vil have udgangspunkt i Jeep Avenger, og dertil have nogle af de samme dele.

Brennero bygges på Stellantis’ e-CMP-platform, og den vil være en konkurrent til andre elbiler som Peugeot e-2008, Opel Mokka Electric, Jeep Avenger og Fiat 600e.

Brennero er ikke officiel endnu, men lanceringen må være meget tæt på. I hvert fald er de første billeder lækket af den. Der er dog endnu ingen billeder af interiøret.

Se også: Test af elbiler

Rækkevidde på cirka 400 km

Der er endnu ikke mange tilgængelig informationer og specifikationer på Alfa Romeo Brennero. Der bliver dog gættet på, at den vil være udstyret med et 54 kWh batteri, der giver en rækkevidde på omkring 400 kilometer.

Den vil have én elektrisk motor med en ydeevne på 154 hestekræfter.

Producenten har tidligere udtalt, at mærkets kommende “sporty bybil” vil “have køreegenskaber som en Alfa”.

Brennero forventes, at få samme Uconnect-infotainmentsystem, som findes i andre elbiler i Stellantis-serien, herunder i bybilen Fiat 500e. Lækkede billeder viser, at bilen får et digitalt førerdisplay, sandsynligvis parret med en 10,25-tommers infotainmentskærm.

Hvornår lanceres Alfa Romeo Brennero?

Alt sammen lyder jo meget spændende, men hvornår kan vi forvente at vide mere om Brennero? Der er endnu ikke en officielt lanceringsdato, men vi forventer at den vises frem inden vi rammer 2024.

Se også: Kommende elbiler