Brugte elbiler købt i Tyskland populære i Danmark

Der er kommet langt flere brugte elbiler og plugin hybridbiler købt i Tyskland på de danske veje - der kan spares mange penge.

Brugte elbiler købt i Tyskland populære i Danmark

Der blev solgt 15.800 nye personbiler i juli 2021, men faktisk bidrager salget af brugte elbiler og plugin hybrider til, at det faktiske tal for antallet af flere biler er større i følge Danmarks Statistik.

Voldsom stigning i brugte elbiler på de danske veje

Salgstallene for nye elbiler og plugin hybrider fortæller ikke hele historien om, hvor mange af disse køretøjer, der er kommet på gaden i de senere år. Importerede brugte elbiler og plugin hybrider yder nemlig et betydeligt bidrag.

Udover de nye biler er der inden for de seneste 12 måneder således sket en ganske betydelig stigning i salget af importerede brugte elbiler og plugin hybrider. De brugte elbiler og plugin hybrider er typisk et par år gamle.

Årsagen til denne stigning hænger bl.a. sammen med, at der kan spares et betydeligt beløb i forhold til danske priser ved at købe en nyere brugt bil i Tyskland, lyder det fra Danmarks Statistik. De skriver dog ikke, hvor meget der kan spares.

De sensete 12 måneder blev der registreret 18.800 nye elbiler, mens der samtidig også blev registreret 6.200 importerede brugte. Det giver en samlet tilgang på 24.900 elbiler.

I den foregående 12-månedersperiode blev der registreret 6.900 nye og 1.300 brugte. Der er altså tale om en stor stigning både for nye og brugte elbiler – men især for brugte elbiler. Gennemsnitsalderen for de brugte elbiler i den seneste periode er 1,9 år.

Se også: Billig internet til biler

Også stor stigning i brugte plugin hybridbiler

De tilsvarende tal for plugin hybriderne de seneste 12 måneder er 32.500 nye og 5.700 brugte. I den foregående 12-månedersperiode blev der registreret 8.900 nye og 1.600 brugte. Gennemsnitsalderen for de brugte plugin hybrider er ca. 2,6 år.

Se også: Nyheder om elbiler