BYD Denza skal tage kampen op imod Tesla Model Y

BYD har løftet sløret for en ny elbil, der er direkte konkurrent til Tesla Model Y. BYD Denza N7 har lang rækkevidde, masser af plads og skarp pris.

BYD Denza skal tage kampen op imod Tesla Model Y

BYD har netop løftet sløret for en konkurrent til Tesla Model Y. BYD Denza N7 har rækkevidde over 700 kilometer, lynhurtig opladning, nyt infotainmentsystem og stor ydeevne – og den er allerede nu meget eftertragtet.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvaliteter

BYD Denza N7 kører over 700 km på en opladning

BYD er en ny elektrisk SUV/crossover med plads til 5 personer, der byder på specifikationer, der gerne skal gøre Teslas populære familiecruiser, Model Y, misundelig.

Denza N7 er bygget på en ny platform designet til elektriske biler. Med målene 4.860 mm x 1.935 mm x 1.602 mm og en akselafstand på 2.940 mm er Denza N7 faktisk en anelse størrre end Model Y.

Denza N7 kommer med mulighed for enkelt og dobbelt elektrisk motor, hvor førstnævnte kører op til 702 kilometer på en opladning (CLTC). Med dobbelt elektrisk motor er rækkevidden på omkring 630 kilometer.

Med dobbelte elektriske motorer har den 390 kW og en acceleration fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder.

Se også: Alle elbiler fra BYD

Bliver upopulær ved lynladestanderen

Den er udstyret med et nydesignet BYD Blade-batteri på 91,4 kWh, der har et meget specielt lille trick.

Der er nemlig mulighed for at smide to lynladestik i Denza, der giver et boost i opladehastighed. Med et stik tilsluttet kan den lade med op til 150 kW. Med to stik når den en ladeeffekt på 230 kW.

Det betyder at den efter fire minutters opladning kører 100 kilometer og efter 15 minutter kører 350 kilometer.

Vælger man at smide to DC-ladestik i en Denza N7 bliver man dog nok ikke populær på ladestationen.

Interiør med skærme ad libitum

Interiøret i Denza er nyt fra BYD. Den kan udstyret med hele seks skærme, herunder en 17,3-tommers infotainmentskærm, et 10,25-tommers LCD-instrumentpanel, en 10,25-tommers underholdningsskærm til passager, en AR-HUD (Augmented Reality Head-Up Display) og to intelligente luftudluftningsskærme.

Levering og pris på BYD Denza N7

Efter lanceringen af BYD Denza N7 er der i hjemlandet lavet hele 20.000 forudbestillinger. De første leveringer forventes at ske i juli.

Prisen på BYD Denza N7 starter ved 301.800 kinesiske yuan (286.000 kroner). I kina er disse priser meget konkurrencedygtige med Tesla Model Y.

Vi forventer at BYD Denza N7 kommer til Danmark, men nok først til næste år.

Se også: Få bedste elbilforsikring hos If