Elbiler fra Hyundai og Kia får længere rækkevidde

Hyundais og Kias elbiler er på vej til at få længere rækkevidde, men det er hverken på grund af bedre aerodynamik eller større batteri.

Elbiler fra Hyundai og Kia får længere rækkevidde

Der sker en voldsom udvikling inden for elbiler, hvor producenterne hele tiden finder områder, hvor de kan forbedres. Typisk handler det om aerodynamik, opladning og batterier, når rækkevidden skal forbedres. Men denne gang viser Hyundai og Kia, at der er andre måder, hvorpå de batteridrevne biler kan blive bedre.

Se også: Test af Hyundai IONIQ 5

Enkelt ny komponent forbedrer rækkevidden

Fra en rækkevidde på 583 til 612 kilometer ved at udskifte en enkelt komponent. De ekstra 29 kilometer lyder måske ikke af meget, men kan i nogle tilfælde være afgørende. Der er altså ikke tale om hverken bedre aerodynamik eller ny batteriteknologi, men en helt anden slags forbedring.

I stedet skal fronthjulene udstyres med en ny inverter, der vil forbedre drivlinjens effektivitet og kunne øge rækkevidden med cirka 5 procent. Den “gamle” inverter skal udskiftes med en ny enhed baseret på siliciumkarbid.

Denne opgradering er mulig på alle elbiler, der er bygget på E-GMP-platformen. Det vil sige Hyundai IONIQ 5, IONIQ 6, Kia EV6, Genesis GV60 samt de kommende Kia EV9 og Hyundai IONIQ 7.

De bageste invertere i alle køretøjer baseret på E-GMP-platformen er allerede bygget af siliciumkarbid og anvender 800V-infrastruktur.

Det er altså ikke kun batterier, der kan forbedre effektiviteten, men en stor del af komponenterne i elbilerne. Hyundai fortæller ikke, om enheden allerede er opgraderet i de nyeste modeller eller om det først vil ske engang i fremtiden.

Hyundai IONIQ 6 på vej

Tidligere i år løftede Hyundai sløret for IONIQ 6, der er nyeste model baseret på E-GMP-platformen. Hyundai selv har døbt IONIQ 6 “electrified streamliner” på grund af dens aerodynamiske ydre og høje energieffektivitet.

Med hurtig opladning og lang rækkevidde er IONIQ 6 oplagt til lange elektriske køreture. Hyundai IONIQ 6 kører over 600 kilometer på en opladning (WLTP) og kan efter 15 minutters opladning opnå en rækkevidde på 351 kilometer.

Der er endnu ikke kommet en dansk pris på IONIQ 6 endnu, men denne forventes afsløret meget snart.

Se også: Nyheder om elektriske biler