Elektrisk stationcar – nuværende og kommende elbiler

Drømmer du om en stationcar som elbil? Her tager vi et kig på udvaglet af elektriske stationscars du kan købe lige nu samt dem der er på vej.

Elektrisk stationcar – nuværende og kommende elbiler

Stationcars er en praktisk, rummelig og ofte prisvenlig biltype, som foretrækkes hos mange danske familier – men hvilke af dem er helt elektriske? I denne artikel tager vi et kig på udvalget af elektriske stationcars der er tilgængelig nu og dem der kommer senere i 2023 og i 2024.

Du har måske allerede fundet ud af, at udvalget af fuldelektriske biler af typen stationcar endnu er ret begrænset. Men det er ikke umuligt at finde en el-stationcar du kan købe nu. Og er du lidt tålmodig, er der flere elektriske stationcars på vej til Danmark.

Se også: Test af elbiler

Nye og kommende el-stationcars

Biler af typen stationcar er et populært valg blandt danske familier, hvor der typisk er plads til to eller tre børn samt masser af bagageplads. Men ønsker man kombinationen af ren elbil og stationcar svinder mulighederne ind. Nedenfor giver vi et overblik over nuværende og kommende stationcars, der kører på ren el.

MG5 Electric
MG5 Electric

MG5 Electric

MG5 Electric er en rummelig og prisbillig elbil med en pris fra 294.999 kroner. Den har en WLTP-rækkevidde på 400 kilometer og 87 kW DC-opladning.

Se alle elbiler fra MG

Porsche Taycan Sport Turismo
Porsche Taycan Sport Turismo

Porsche Taycan Sport Turismo

Porsche Taycan Sport Turismo er en sportslig luksus stationcar. Den har en acceleration fra 0-100 km/t på ned til 2,8 sekunder og en WLTP-rækkevidde på op til 498 kilometer. Prisen starter ved 829.900 kroner.

Se alle elbiler fra Porsche

Porsche Taycan Cross Turismo
Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Taycan Cross Turismo

Taycan Cross Turismo minder meget om Sport Turismo, men har lidt mere offroad-karakter. Den har en acceleration fra 0-100 km/t på ned til 2,8 sekunder og en WLTP-rækkevidde på op til 484 kilometer. Prisen starter ved 944.000 kroner.

Se alle elbiler fra Porsche

Disse elektriske stationcars er på vej

Heldigvis er der en hel del elektrisk stationcar på vej i en nærmere fremtid. Dem giver vi et overblik over nedenfor:

Opel Astra SW Electric

Opel Astra SW er en elektrisk stationcar, der lanceres senere i år. Den forventes at få en WLTP-rækkevidde på 416 kilometer og 100 kW DC-opladning.

Se alle elbiler fra Opel

Volkswagen ID.7 Variant

Volkswagen ID.7 lanceres senere i år som sedan, men til næste år kommer en stationcar. Den forventes at hedde ID.7 Variant. Den vil have en rækkevidde tæt på 700 kilometer.

Se alle elbiler fra Volkswagen

BMW i5 Touring

Senere i år lanceres en BMWs 5-serie for første gang som ren elektrisk bil. Det bliver i første omgang som sedan, mens vi må vente med en Touring-variant (BMWs navn for stationcar) til næste år. Der er ingen specifikationer på modellen endnu.

Se alle elbiler fra BMW

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark

Audi A6 Avant e-tron

Audi viser allerede A6 Avant e-tron i deres portefølje over elbiler. Den kommende stationcar fra Audi er altså tæt på en lancering. Den forventes at få en rækkevidde på 700 samt 270 kW lynopladning. Audi A6 Avant e-tron lanceres senere i år.

Se alle elbiler fra Audi

Nio ET5 stationcar

Til sidst er der Nio ET5, der også kommer som en stationcar. Nio har netop lanceret ET5 herhjemme og senere kommer stationcar-varianten. Nio har ikke selv lanceret bilen endnu, men den er endnu kun rygtet. Derfor er lanceringen også ukendt. Den almindelige ET5 har en rækkevidde på op til 1.000 kilometer (kommende 150 kW-batteri).

Se alle elbiler fra Nio

Se også: Få en god pris på elbilforsikring hos If