Enhedslisten vil gøre privatleasing af elbiler billigere

Ved hjælp af en fond skal privatleasing af elbiler blive langt billigere, mener Enhedslisten. Priserne skal starte ved 1.000 kr. om måneden.

Enhedslisten vil gøre privatleasing af elbiler billigere

Enhedslisten vil indsamle milliarder til en fond, der skal gøre privatleasing af elbiler langt mere attraktivt.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Skal øge antallet af elbiler på vejene

Privatleasing af biler er blevet betydeligt billigere – og dermed har flere danske husstande valgt at anskaffe bil på denne måde. Men der skal flere af de grønne biler på vejene, og de har Enhedslisten en løsning på.

Med en ny skat på millionformuer og meget store overskud i banksektoren vil Enhedslisten rejse milliarder til en fond, der skal sikre, at lavindkomstfamilier får råd til at privatlease en elbil.

Pengene fra fonden skal blandt bruges på en model, hvor elbiler kan privatleases til en pris helt ned til 1.000 kr. om måneden – afhængigt af bilens størrelse og model.

Det skal ske ved at øge antallet af elbiler og til gengæld skrotte flere fossile biler, lyder forslaget fra Enhedslisten.

Se også: De bedste små billige elektriske bybiler i Danmark

Der sigtes efter at øge mobiliteten i tyndt befolkede områder på grøn vis, fortæller Pelle Dragsted, politisk ordfører for Enhedslisten.

”Der er familier, der bliver nødt til at køre i bil derude. De skal have den mulighed. Der er det bare sådan i dag, at elbiler sammenlignet med en brugt dieselhakker er alt for dyre for mange mennesker,” siger Pelle Dragsted.

Thomas Danielsen (V), der er transportminister, mener, at Enhedslisten med forslaget “sviner med pengene”.

“En statslig ordning, hvor man stort set forærer biler væk til en bestemt målgruppe, den vil formentlig være populær, du får bare ikke rigtig mobilet eller grøn omstilling for pengene,” siger Thomas Danielsen til TV 2.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2023, 2024 og 2025

Fordele ved privatleasing af elbil

Hvorfor privatlease en elbil? Der er flere fordele ved at lease og det kan i mange tilfælde bedre svare sig end at købe en elbil.

Vælger du at lease en elbil, skal du ikke bekymre dig om den hurtige udvikling af elbiler, batteriforringelse, gensalgsværdi og service. Derudover har du mulighed for at prøve at køre og leve med elbil væsentligt mere risikofrit, når du vælger at lease frem for at købe.

Skulle husstandens privatøkonomi ændre sig, kan man efter kun 12 måneder komme ud af en leasingaftale. Det giver også mulighed for, at man på en billig måde kan skifte til en ny elbil, skulle teknologien været blevet meget forbedret eller prisen blevet betydeligt lavere.

Læs også: Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
if har markedets bedste elbilforsikring
Test og anmeldelser af elbiler