Se elbiler fordelt på Mærke, Type & Klasse

De billigste elbiler på markedet

Hvilken elbil er den billigste. Det kommer helt an på dine kvalitetskrav og elbilproducenternes meget skiftende priser og kampagnetilbud. Oversigten viser de billigste elbiler på det danske marked, 18. jun 2024. Læs mere om vores rangering af de billigste elbiler.

De billigste elbiler på markedet, 18. jun 2024

Selv blandt de billigste elbiler finder du store besparelser. Kvalitetsforskellene er typisk meget små, men prisforskellene kan ofte være meget store – Her ser du alle elbiler rangeret efter pris.

Citroën ë-c3, Mazda MX-30 og MG MG4 Electric er de tre billigste elbiler på det danske marked den 18. jun 2024. Priserne opdateres løbende, ca. hver 48 time. Priserne skal derfor kun betragtes som vejledende.

Vores rangering af de billigste elbiler

Tabellen ovenfor lister alle elbiler på det danske marked efter pris. Den billigste elbil rangerer højest i tabellen og jo længere du scroller ned i tabellen, bliver elbilerne dyrere. Priserne er senest opdateret den 18. jun 2024.

I tillæg til de aktuelle priser giver vi også informationer om elbilernes kvalitetscore, data om elbilens sikkerhed og crashtest score givet af Euro NCAP.

Af tabellen kan du også aflæse elbilernes; Type, i hvilken grad elbilen anbefales som familiebil og om elbilen er Bedst i Test – Bedst til prisen – indenfor sin kategori (Type & Klasse).

En lille bybil er ofte dit billigste alternativ

Det er blandt bybilerne du finder nogen af de absolut billigste elbiler på markedet. Og det er ikke uden grund. De helt små elbiler – ofte refereret til som bybiler eller mikrobiler – er typisk ikke udstyret med tunge og dyre batterier med lang rækkevidde. Til gengæld er de små elbiler ofte meget rappe, nemme at parkere i byen og meget bekvemme på de kortere og mellemlange ture.

Ofte skal den billigste elbil ikke bare være billig, den bør også møde dine transportbehov og bringe dig og familien trygt fra A til B. Og for rigtig mange danskere er også selve prisen et kvalitetsparameter. Selvfølgelig af de helt åbenbare årsager, men også fordi en billig elbil kan være et godt bud på familiens bil nr. 2, eller tjene som bybil for landets storby-borgere.

Bybilerne er imidlertid også ofte velegnede til alle dem der blot vil have dækket deres transportbehov til og fra arbejde, et lille stop forbi daginstitutionen og et hurtigt sving forbi Netto.
I rigtig mange praktiske henseender kan rigtig mange danskere således få dækket deres daglige transportbehov med en lille og billig elbil. Det er blot en lille tanke vi mener du bør tage med i betragtningen. En elbil behøver ikke koste en bondegård – Ofte er de billigste elbiler at finde blandt de mindste elbiler og de små elbiler dækker ofte dit daglige transportbehov.

Guide til bedste og billigste elbil

Blandt de 20 billigste elbiler er prisforskellene relativt små, men til gengæld kan der være ret store kvalitetsforskelle. At gå efter den absolut billigste elbil på markedet, kan være det bedste valg for enkelte, men for langt flere kan det bedst betale sig at skænke transportbehov, kvalitetskrav og præferencer en lille tanke.
Der kan nemlig være mange hensyn at tage stilling til når der skal vælges elbil. F.eks. elbilens rækkevidde, lade hastighed og noget så grundlæggende som bilens infotainmentsystem.
Er man også på udkik efter en billig elbil til familien, vil der typisk være flere særlige hensyn at tage stilling til. Særlige hensyn der bør tages ved valg af elbil til familien, er b.la.; elbilens sikkerhed, størrelsen på bagagerum og bilens komfort – Meget hurtigt kommer der her langt flere kvalitetsparametre i spil end blot selve prisen.

  • Vi anbefaler derfor at du først og fremmest vælger elbil ud fra dine/familiens transportbehov og krav til sikkerhed.
  • Spørg dig selv og evt. familiemedlemmerne om ønsker, kvalitetskrav og præferencer. Her kan det være en rigtig god idé at lytte efter. NB! Vær lydhør overfor nye og ukendte bilmærker.
  • Herefter bør du/familien vægte pengepungen mod fremsatte krav og præferencer, og præsentere de bedste alternativer for familiemedlemmerne.
  • Sørg for at prøvekøre alternativerne og tag gerne familien med ud på en gratis og uforpligtende prøvetur. Vær lydhør og lyt til mavefornemmelsen, og sørg for at få testet elbilens infotainmentsystem.
  • Sørg for at være fælles om beslutningen. At vælge elbil er en stor investering og et potentielt stort mareridt, idet elbilteknologien er umoden og fuld af blindgyder, hvor elbilens gensalgsværdi kan være højest usikker.
  • Tag en fælles beslutning om elbilen skal købes eller privatleases. Husk at en forlokkende købspris kan ende med at blive meget dyrere end det dyreste leasingtilbud… Det er derfor en rigtig god idé at læse aktuelle leasingtilbud igennem – fordele og ulemper – og matche disse op mod den bedste købspris.
  • For de billigste elbiler på markedet gælder det dog, at køb med stor sandsynlighed, er betydeligt billigere end ved privatleasing. B.la. fordi det potentielle værditab ved gensalg – i absolutte kroner – er relativt begrænset.

Valg af elbil er absolut ikke en enkel øvelse, som man bare hopper ind i og bliver mester i at håndtere. Særligt ikke i disse tider hvor elbilteknologien raser derud af og stadig fornyes. Hertil skal man også handskes med til dels meget lange leveringstider og usikkerheden der følger af, at mange nye elbilproducenter ikke kan garantere, at de er i stand til at levere nødvendig software- og sikkerhedsopdateringer i årene som kommer. Hvad sker hvis de lukker ned… Valg af elbil i dag, er derfor en risikosport.